sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Publicat la 1/26/2013 09:26:00 a.m. de Redacţie

Două victorii în patru zile


Semne de revenire! Gaz Metan a obţinut prima victorie în Top 16 EuroChallenge, în faţa finlandezilor de la Joensuun Kataja. În campionat, alb-negrii au învins Mureşul. Astăzi, ei întâlnesc în deplasare Club Sportiv Municipal Bucureşti.


Autor: Alex PÎNTEA

Marţi seară s-a disputat cea de-a doua partidă din Top 16 EuroChallenge. Joensuun a marcat primele trei puncte de la distanţă. Krstanovic a adus Mediaşului primele puncte, după două minute de joc. Lilov şi Ivanovic au dus apoi Gazul pentru prima dată în avantaj pe tabelă, iar Shiloh a recuperat o minge apărare şi şi-a pus echipa pe contraatac şi Krstanovic a finalizat pentru 8-5. Joensuun a egalat la 10, însă Lilov a marcat de două ori de la distanţă: 16-10. Gaz Metan a încheiat sfertul în forţă, scor 25-16.

Repriză excelentă

Tot alb-negrii au făcut legea în teren şi în debutul sfertului al doilea, reuşind să se desprindă la 15 puncte. Finlandezii au dat semne de revenire şi au redus ecartul la doar 11 puncte, după 6 minute de joc. Ivanovic a marcat apoi o aruncare liberă, oaspeţii au înscris repede pentru 37-27. Acelaşi Ivanovic a înscris după un assist al lui Dundjerski, iar Mandache a recuperat ofensiv şi a înscris rapid două puncte pentru formaţia sa. Krstanovic a înscris alte două puncte la intrarea în ultimul minut al sfertului, însă a pierdut o minge simplă, permiţându-le vizitatatorilor să rămână la zece puncte. Acelaşi jucător a stabilit scorul pauzei: 45-33 pentru Gaz Metan.

Final dramatic

Finlandezii au marcat primii în repriza secundă şi au reuşit să reducă treptat din diferenţă. La finalul sfertului a ieşit la rampă Antti Kanervo, care a marcat trei aruncări consecutive de la distanţă. De partea cealaltă, Shiloh a înscris şi el trei puncte. Scorul la intrarea în sfertul decisiv era 62-59 pentru gazişti. În ultimele zece minute, cele două formaţii au mers cap la cap, diferenţa menţinându-se de trei puncte în favoarea elevilor lui Ţenter. Krstanovic, pe contraatac, a dus scorul la 80-76 cu 88 de secunde înainte de final. Flowers a marcat două libere pentru 80-78. Gaz Metan a pierdut atacul, Kanervo a marcat iar de la distanţă, pentru a opta oară în această partidă, şi a dus scorul la 80-81 cu 24 secunde înainte de final. Gazul a pierdut din nou atacul şi Kanervo a marcat o liberă. De la mare distanţă, Shiloh a înscris pentru 83-82 cu 3,7 secunde înainte de final. Lilov a ajuns la libere în ultima secundă, aşa că scorul final a fost 84-82 pentru Gaz Metan.

Victorie de moral

În campionat, formaţia de pe Târnava Mare a învins pe teren propriu Baschet Club Târgu-Mureş, la capătul unei partide pe care a controlat-o în marea majoritate. Cu o defensivă agresivă şi exactă, cu procentaje bune în faza ofensivă, gaziştii s-au desprins încă din debutul meciului, reuşind să conducă cu 21-8 la capătul primului sfert. Sfertul al doilea a fost unul cu puţine puncte marcate de ambele părţi, astfel că la pauza mare ecartul gazdelor a scăzut la 6 puncte. În repriza a doua, mureşenii au trecut provizoriu la conducere. Mandache, Lilov şi Ivanovic au schimbat imediat situaţia. S-a încheiat 76-63.




    Trimite prin e-mail