duminică, 27 ianuarie 2013

Publicat la 1/27/2013 04:16:00 p.m. de Redacţie

Biertanul face paşi pentru dezvoltare

După ani de zile în care s-a zbătut în mediocritate, administraţia locală a comunei Biertan dă semne de bun augur, odată cu alegerea omului de afaceri Mircea Dragomir în funcţia de primar.

 
Autor: Aurelian LUNGU
 

„Am depus proiecte şi la Consiliul Judeţean şi vrem să depunem şi la Grupul de Acţiune Locală «Dealul Târnavelor», de care aparţinem împreună cu alte şapte localităţi. La jumătatea acestei săptămâni, am semnat cererea de finanţare la GAL şi, în funcţie de posibilităţile rezultate de aici, vom întocmi calendarul proiectelor şi intenţionăm să depunem două proiecte în numele Primăriei. Strategia acestui GAL se axează mai mult pe dezvoltarea locală. În acest sens, intenţionez să organizez o întâlnire în care să le vorbim oamenilor despre oportunităţile de finanţare, să îi îndemn să facă, de exemplu, proiecte pentru pensiuni. Prin GAL putem obţine bani, trebuie doar să-i convingem pe cei interesaţi să treacă la acţiune. Se poate, bani sunt“, conchide Dragomir (foto).
 
Utilităţi pentru toţi
 
Antreprenorul din fruntea comunei are planuri ambiţioase legate de branşarea gospodăriilor la reţeaua de apă şi canalizare, precum şi în ceea ce priveşte reabilitarea şi drumurilor din interiorul localităţii. „Suntem în discuţii pentru elaborarea studiului de fezabilitate, sper să le putem da locuitorilor din Biertan veşti bune, în curând“, a dezvăluit primarul Mircea Dragomir.



    Trimite prin e-mail