duminică, 30 decembrie 2012

Publicat la 12/30/2012 02:01:00 p.m. de Redacţie

Tibi Rus a plecat dintre noi

Sărbători îndoliate! Tiberiu Rus (foto), unul dintre membrii marcanţi ai Asociaţiei de Turism şi Ecologie "Dianthus" Mediaş, a încetat ieri din viaţă, la vârsta de doar 48 de ani.

"Dragul nostru prieten Tiberiu Rus a plecat azi să colinde munţii din Ceruri. Am pierdut un prieten, un membru de bază al Asociaţiei. Condoleanţe familiei şi Dumnezeu să-l odihnească în pace", au anunţat cei de la "Dianthus" pe Facebook.
Născut în octombrie 1964, secretarul general al ATE "Dianthus" era căsătorit şi avea o fetiţă. A absolvit liceul "Automecanica", iar din 1983 s-a angajat la Armax Gaz. Era ghid montan autorizat şi instructor de turism montan. A colaborat cu revista "Eco Magazin". "De mic am fost atras de misterul şi frumuseţea munţilor. Profu' de muzică ne povestea momente din expediţiile sale montane, de aceea din 1978 am început să-i  colind, la început timid, apoi tot mai insistent. În 1982 am intrat în Clubul de Turism Montan Adonis din Mediaş. Alături de ei am învăţat cu adevărat ce înseamnă să fiu un om al muntelui", se destăinuia Tibi, pe blogul personal. Viaţa sa a fost strâns legată de "Dianthus" timp de aproape trei decenii, alături de soţie, fiind cunoscut pentru expediţiile sale, dar şi pentru implicarea în acţiuni de ecologizare, marcarea de trasee turistice, pasiuni precum pescuitul sau fotografia. Ca o ironie crudă a sorţii, una dintre ultimele postări pe contul său de Facebook este o fotografie însoţită de mesajul "- Ce ţi-ai dori de Crăciun? - Mi-aş dori foarte mult să îmbrăţişez şi pentru o clipă... pe cineva care nu mai este".
Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească!
    Trimite prin e-mail