vineri, 21 decembrie 2012

Publicat la 12/21/2012 02:01:00 p.m. de Anonim

Horoba trage linie. Dezvăluiri la final de sezon

Gaz Metan şi-a pierdut golgeterul. Victoraş Astafei, jucător împrumutat de la Mureş, a semnat cu Oţelul Galaţi. Vestea bună pentru fotbaliştii lui Pustai este că săptămâna aceasta vor primi o parte din salariile restante. Alb-negrii sunt în vacanţă până pe 10 ianuarie, atunci când vor începe pregătirea la Mediaş. În perioada 1-16 februarie este programat un cantonament în Antalya, cu şase partide de verificare.


Autor: Alex PÎNTEA

Preşedintele clubului Gaz Metan Mediaş, Ioan Horoba, a recunoscut că îi pare rău pentru plecarea lui Victoraş Astafei. „Astafei a fost un jucător împrumutat pentru un an de zile, cu posibilitatea celor de la Mureş, dacă au oferte în iarnă, să îl dea. Ni l-au oferit şi nou,ă dar nu am putut să plătim 220.000 de euro plus TVA pe jucător, cât au primit de la Oţelul Galaţi, pentru că nu avem aceşti bani. L-am fi dorit, pentru că a fost un jucător foarte pozitiv pentru echipa noastră. Nu ştiu dacă eram aici dacă nu ar fi fost el. E un luptător care a tras şi pe alţii după el prin dăruirea de care a dat dovadă”, regretă Horoba.

Un an greu

REGRETE. Horoba recunoaşte meritele lui Astafei
Preşedintele alb-negrilor a vorbit şi despre situaţia salariilor restante ale jucătorilor. „În această săptămână ne străduim să plătim salariile pe luna octombrie ale fotbaliştilor, urmând ca în ianuarie să ne reglăm, să venim la zi, după ce primim banii din drepturile de televizare. A fost un an foarte dificil pe care l-am parcurs cu toţii, pentru că resursele au fost limitate şi au intervenit şi lucruri în plus faţă de ce ne-am programat”, a recunoscut şeful grupării.

Filiera italiană

Despre acordul care va fi semnat în ianuarie între clubul medieşean şi italienii de la AC Milan, Ioan Horoba crede că este în avatajul echipei de pe Târnava Mare. „Este vorba de venirea unor jucători tineri de 20, 21, 22 de ani, care ar veni cu un salariu maxim de 40.000 de euro pe an. Restul va plăti AC Milan. Asta la jucătorii comunitari. Dacă vin jucători extracomunitari, acolo salariul se plăteşte integral de AC Milan, iar noi vom beneficia doar de împrumutul lor. Poate să vină şi opţiune de cumpărare pentru ei, în cazul în care nu ar fi pentru prima echipă a celor de la AC Milan, cu un preţ pe care l-ar avea numai Gaz Metan. O altă variantă, care va fi pusă în alt punct din contract, va fi să ne dea o cotă de proprietate la jucătorul respectiv. De asemenea, jucătorii români recomandaţi de noi, care pot să ajungă la AC Milan, ne transformă imediat în coproprietari, într-un procent destul de consistent. Deci, noi facem investiţie zero şi avem jucători. E adevărat, nu definitiv. Jucători împrumutaţi”, a detaliat Horoba.

Înapoi în Turcia

Gazul îşi va relua pregătirile pe 10 ianuarie. Din 1 februarie, pleacă în cantonament în staţiunea turcă Antalya. Primul adversar va fi FC Zbrojovka Brno (Cehia), în data de 4 februarie. Pe 6 februarie, va juca împotriva celor de la Górnik Zabrze (Polonia), pe 10 februarie în compania echipei Sigma Olomouc (Cehia), în 12 februarie va întâlni FK Zakarpattia Uzhhorod (Ucraina) iar în 14 februarie, FK Senica (Slovacia). A şasea partidă de pregătire se va disputa pe 8 februarie, însă adversarul nu a fost deocamdată stabilit.



    Trimite prin e-mail