luni, 26 noiembrie 2012

Publicat la 11/26/2012 04:15:00 p.m. de Redacţie

Studiu: Facebook nu mai este atât de distractiv cu părinţii şi şefii online



A posta fotografii cu tine beat la o petrecere sau a vorbi urât online cu prietenii de pe Facebook ar putea aduce mai mult stres decât satisfacţii, din moment ce şefii şi părinţii vor să vadă la rândul lor întreaga ta activitate online.

Un sondaj al Business School din Edinburgh făcut public astăzi şi citat de Reuters arată că utilizatorii de Facebook sunt îngrijoraţi că toate "păcatele" publicate de bună voie s-ar putea întoarce împotriva lor, în contextul în care mai mult de jumătate dintre angajatori susţin că s-au folosit de Facebook pentru a selecta candidaţii pentru un loc de muncă, relatează Agerpres.
"Facebook era odată un fel de mare petrecere pentru toţii prietenii tăi, la care puteai dansa, bea şi flirta", spune Ben Marder, autor al raportului şi bursier în marketing la Business School. "Însă, din moment ce acum mama, tata şi şeful sunt la rândul lor prezenţi, petrecerea devine un eveniment provocator de nelinişte şi plin de potenţiale bombe ascunse cu efecte sociale", mai afirmă el. 
În medie, fiecare utilizator este prieten pe Facebook cu şapte cercuri sociale diferite, relevă raportul. Mai mult de patru cincimi dintre utilizatori îşi adaugă rudele îndepărtate pe Facebook, un număr similar adăugând fraţi şi surori. Mai puţin de 70% sunt conectaţi cu prieteni ai prietenilor, în timp ce mai mult de 60% şi-au adăugat colegii în listă, în ciuda îngrijorării faţă de potenţialele consecinţe. 
Facebook oferă opţiunea de a controla informaţiile văzute de diferite tipuri de prieteni, însă numai o treime dintre utilizatori o folosesc, mai arată raportul citat de Agerpres.
    Trimite prin e-mail