luni, 12 noiembrie 2012

Publicat la 11/12/2012 03:52:00 p.m. de Anonim

Produse vechi sau stricate ajung în mâinile copiilor

Majoritatea elevilor s-au declarat nemulţumiţi de firmele care le aduc cornurile şi laptele prin programul naţional, conform unui sondaj făcut de Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu.

Autor: Aurelian LUNGU
 
Preşedintele Ioan Cindrea a avertizat distribuitorii că va rezilia contractele, dacă copiii nu vor primi la timp produse de bună calitate, nu cu mucegai, cum s-a întâmplat deja. „I-am chemat şi le-am spus că este ultimul avertisment scris. În cazul în care mai apare cea mai mică defecţiune, următorul pas este rezilierea contractului. Şi rezilierea are partea dureroasă a ei, urmează licitaţia electronică, care cu contestaţia, poate dura 45 de zile”, a spus Cindrea, citat de Agerpres. Consiliul Judeţean plăteşte pentru distribuirea cornurilor suma de 1,96 milioane de lei, valoarea unui produs fiind de 0,24 lei. Contractul este încheiat cu o firmă din Târgu Jiu. La rândul ei, aceasta a angajat un subcontractor din Turda.
 
Nereguli
 
68 % din elevii din şcolile sibiene s-au plâns că sunt nemulţumiţi de felul în care li se aduc cornurile gratuite. Aproape jumătate dintre directorii de şcoli au reclamat că firma de distribuţie întârzie cu cornurile. Una din zece şcoli a primit biscuiţi în loc de cornuri sau covrigi. În sate şi comune, distribuitorul trebuie să ajungă cu cornurile de două ori pe săptămână, până la ora 10.45. Din cauza termenului scurt de valabilitate al cornurilor, în restul zilelor copiii trebuie să se mulţumească doar cu covrigi.



    Trimite prin e-mail