vineri, 23 noiembrie 2012

Publicat la 11/23/2012 02:27:00 p.m. de Redacţie

Campanie la meciul Gaz Metan - Petrolul

Angajaţii MAI continuă campania „Tu decizi! Votează legal!”, al cărei principal scop îl reprezintă informarea, prevenirea şi conştientizarea cetăţenilor români cu drept de vot asupra sancţiunilor aplicate în cazul nerespectării legislaţiei în vigoare.


Jandarmii sibieni vor împărţi materialele suport ale campaniei la meciul de fotbal Gaz Metan Mediaş – Petrolul Ploieşti, iar spotul video va fi difuzat pe ecranul cu afişaj electronic al arenei. La finalul săpămânii, poliţiştii din cadrul secţiilor de poliţie rurală şi posturilor de poliţie comunale vor desfăşura activităţi punctuale în zonele aglomerate, pentru a distribui materialele suport ale campaniei de prevenire a votului ilegal şi pentru a purta discuţii cu cetăţenii cu privire la prevederile legale şi la consecinţele nerespectării legislaţiei electorale.

Mita se pedepseşte

Legea electorală interzice, printre altele, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Tentativa se pedepseşte. Nu intră în categoria bunurilor interzise materialele şi obiectele de propagandă electorală, precum: afişe, pliante, cărţi poştale, calendare, caiete, ilustrate, pixuri, brichete, chibrituri, insigne, ecusoane, DVD-uri, fanioane, steaguri, căni, pungi, tricouri, şepci, eşarfe, fulare, veste, fesuri, mănuşi, pelerine, jachete, inscripţionate cu însemnele electorale ale formaţiunilor politice sau ale candidaţilor care participă la alegeri. Sunt exceptate şi alte obiecte inscripţionate cu însemnele electorale ale formaţiunilor politice sau ale candidaţilor care participă la alegeri, a căror valoare unitară nu depăşeşte 10 lei fără TVA. (A. L.)



    Trimite prin e-mail