miercuri, 24 octombrie 2012

Publicat la 10/24/2012 03:48:00 p.m. de Redacţie

Sutienul care depistează cancerul la sân

O firmă americană a pus la punct un sutien care măsoară o eventuală anomalie a pieptului, lucru care constituie o adevărată revoluţie în domeniul prevenirii cancerului la sân, informează 20minutes.ch, preluat de Agerpres.



Aproape un milion de femei din toată lumea sunt diagnosticate anual cu cancer la sân şi peste 400.000 dintre ele mor din această cauză. Fiecare femeie prezintă un risc de 12% să dezvolte un cancer la sân într-o perioadă sau alta a vieţii. În luna destinată sensibilizării faţă de cancerul la sân - octombrie -, o inovaţie americană ar putea facilita depistarea acestei boli. Este vorba despre un sutien "inteligent" care poate detecta o anomalie a sânilor, arată Co.Exist. Sutienul este dotat cu receptori care măsoară temperatura corpului şi nivelul hormonilor, iar un cip electronic integrat permite trimiterea datelor înregistrate, care sunt analizate cu ajutorul unui program specific. În funcţie de rezultat, dispozitivul recomandă o consultaţie medicală şi îl anunţă şi pe doctorul curant. 
Firma care a creat acest produs, First Warning Systems, a anunţat că sutienul oferă un diagnostic corect în 90% din cazuri şi că este mai sigur chiar decât mamografia. Pe piaţa americană, aparatul de depistare revoluţionar va fi lansat în 2014. AGERPRES



    Trimite prin e-mail