luni, 15 octombrie 2012

Publicat la 10/15/2012 06:05:00 p.m. de Redacţie

Suferi de osteoporoză? Află GRATUIT

Testări gratuite pentru depistarea osteoporozei, la Mediaş, prilejuite de Ziua Mondială a Osteoporozei.


Cu ocazia Zilei Mondiale a Osteoporozei, în cadrul platformei „Împreună pentru viață, sănătate prin cunoaștere” și în parteneriat cu reţeaua de farmacii Sensiblu, a luat startul, pe 24 septembrie,  o campanie gratuită pentru depistarea pacienților cu risc de osteoporoză, prin intermediul  determinărilor  de osteodensitometrie. În Mediaș, testările se vor desfășura joi, 18 octombrie, în Farmacia Sensiblu de pe strada Calea Sibiului FN (în incinta complexului Kaufland). 
La nivel național, campania se desfășoară în perioada 24 septembrie - 22 octombrie în farmaciile Sensiblu din 22 de orașe din țară, după cum urmează: București, Alexandria, Arad, Bacău, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Deva, Galați, Giurgiu, Iași, Mediaș, Mureș, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Sibiu, Slobozia, Târgoviște şi Timișoara. Adresele farmaciilor, precum și orarul după care se efectuează testările pot fi găsite pe website-ul www.impreunapentruviata.ro, la secțiunea Osteoporoză, sau pe www.sensiblu.ro.
„În cadrul campaniilor de screening şi prevenire a osteoporozei derulate în farmaciile Sensiblu în anii anteriori, au fost diagnosticate câteva mii de persoane care sufereau de această afecţiune. Prin această campanie dorim să le reamintim pacienţilor noştri că este mai uşor să previi decât să tratezi, iar acolo unde este cazul, să îi ajutăm să adopte tratamentul necesar din timp, înainte ca osteoporoza să le afecteze calitatea vieţii”, declară Dan Nicolescu, marketing director al lanţului Sensiblu.   
„Potrivit Fundației Internaționale de Osteoporoză, în România, prevalența osteoporozei postmenopauză este estimată la 11,5% - ceea ce înseamnă că una din trei femei din România suferă de osteoporoză sau afecțiuni osteopenice după vârsta de 55 de ani. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care, alături de partenerii noștri, am venit în sprijinul populației cu o campanie gratuită de testare pentru a diagnostica la timp această afecțiune și a evita apariția fracturilor”, declară Florentin Scarlat, Policy and Communication Director MSD România.
Osteoporoza, o boală a oaselor, fără simptome, care apare mai ales la femeile care au ajuns la menopauză, este definită în principal printr-o densitate minerală redusă la nivel osos, care duce, în timp, la o porozitate crescută a oaselor și, implicit, la risc crescut de fractură. Cea mai frecventă complicație asociată acestei boli este fractura de șold, care apare mai ales la femeile postmenopauză, cu un impact puternic asupra calității vieții acestora.
Numărul estimat de fracturi de șold în 2009, în România, era de 18.400. Majoritatea pacienţilor cu osteoporoză nu beneficiază de o abordare terapeutică adecvată. Osteoporoza determină, în întreaga lume, peste 8,9 milioane de fracturi în fiecare an, ceea ce înseamnă o fractură osteoporotică la fiecare trei secunde. De asemenea, osteoporoza afectează 200 de milioane de femei din întreaga lume. La nivel mondial, una din trei femei și unul din cinci bărbați de peste 50 de ani suferă de o afecțiune osteoporotică.
Ziua Mondială a Osteoporozei este marcată anual pe 20 octombrie. Determinarile de osteodensitometrie din farmaciile Sensiblu se realizează în baza trimiterii de la medicul de familie si a programării prealabile.  
Platforma „Împreună pentru viață”, dezvoltată de MSD România, se adresează tuturor celor implicați în sistemul de sănătate din România și are ca scop principal îmbuntățirea calității vieții, prin facilitarea accesului la informații relevante și încurajarea colaborării între diversele categorii socio-profesionale, având în centrul atenției pacientul.

Despre Sensiblu

Sensiblu este de 15 ani lider pe piața de sănătate și frumusețe din România, fiind cea mai mare rețea de farmacii sub un brand. Propunerea unică a Sensiblu, adresată pacienților și clienților celor peste 400 de farmacii, este îmbinarea soluțiilor pentru o viață sănătoasă și a celor pentru frumusețe și stare de bine.


    Trimite prin e-mail