sâmbătă, 20 octombrie 2012

Publicat la 10/20/2012 04:01:00 p.m. de Redacţie

Pledoarie pentru baschet


Jucătorii de la Gaz Metan Mediaş le-au dat lecţii de baschet liceenilor. „A fost bine că am venit, pentru că ei nu au posibilitatea în fiecare zi să interacţioneze cu noi”, crede vedeta Gazului, Deven Mitchell.


Autor: Alex PÎNTEA

Câţiva baschetbalişti antrenaţi de Marcel Ţenter s-au întâlnit, la începutul acestei săptămâni, cu elevii de la Liceul Teoretic „Axente Sever”, la provocarea fan-clubului „Lupii Negri”. „Continuăm o tradiţie începută undeva anul trecut. Toată lumea a fost foarte surprinsă, mai ales cei nou-veniţi. Trebuie să facem aşa ceva, să îi apropiem puţin de publicul medieşean, să vadă şi ei căldura, să vadă că baschetul este iubit aici la Mediaş, să nu se simtă prea singuri, să ştie că fanii sunt alături de ei şi la bine şi la greu”, a argumentat Mircea Dăian, preşedintele Asociaţiei „Lupii Negri”.

Meci-spectacol

Antrenorul Marcel Ţenter şi jucătorii Deven Mitchell, Paul Graham şi Mike St. John au fost dornici să vină printre liceenii de la „Axente Sever”. Cu acest prilej, a fost organizat un meci demonstrativ. Cu toate că au fost în inferioritate numerică, americanii Gazului Metan au făcut spectacol şi au smuls ropote de aplauze de la participanţi. „A fost o întâlnire frumoasă. Am retrăit nişte amintiri, vremuri când eram şi eu în liceu şi mă uitam la jucători profesionişti. A fost bine că am venit, pentru că ei nu au posibilitatea în fiecare zi să interacţioneze cu noi şi le mulţumim că ne-au invitat”, este de părere Mitchell. Şi pentru Graham, experienţa a fost una frumoasă. „Sunt vreo câţiva ani de când am absolvit eu, dar e frumos să revin la liceu. Mi-am amintit de vremurile când eram şi eu elev, de lucruri pe care alţii le-au făcut pentru mine, iar acum pot să fac şi eu la rândul meu pentru cineva”, a spus americanul.

Datorie morală

Prezent şi el la „Axente”, tehnicianul Gazului a explicat că astfel de întâlniri sunt foarte bune. Marcel Ţenter a promis că va răspunde pozitiv alături de jucătorii săi de fiecare dată când va fi invitat. „Este datoria noastră să ne implicăm în viaţa societăţii din care facem parte. Pentru noi, tinerii care practică acest sport sunt foarte importanţi. De aceea ne-am răpit din timpul nostru de pregătire pentru a participa la această acţiune. Vreau să mulţumesc pe această cale celor care au organizat evenimentul, liceului care ne-a primit cu braţele deschise, şi promitem că vom mai participa la astfel de acţiuni ori de câte ori vom mai fi invitaţi”, au fost cuvintele lui Ţenter.
    Trimite prin e-mail