duminică, 21 octombrie 2012

Publicat la 10/21/2012 08:59:00 p.m. de Redacţie

Nu şi-au uitat rădăcinile

În perioada 12-15 octombrie, Daniel Tudor Mihalache (foto), primarul oraşului Copşa Mică, a participat la întâlnirea saşilor originari din Târnăvioara de la Nurnberg (Germania).


Autor: Aurelian LUNGU

Mihalache a fost invitat de Johann Folea-Stamp, un localnic al fostei comune Târnăvioara, actualmente cartier al oraşului Copşa Mică, care este animatorul principal al saşilor care-şi au originea pe meleagurile noastre, dar care trăiesc astăzi în toată Germania.

Proiect de restaurare

La întâlnire au participat peste 300 de foşti locuitori ai Târnăvioarei sau urmaşi ai acestora, cu care primarul Mihalache a purtat numeroase discuţii privind Copşa Mică de astăzi, de la care a auzit multe istorioare din vremurile de altădată şi pe care speră să-i convingă să participe la un proiect viitor de restaurare a Târnăvioarei spre a-i reda frumuseţea de acum 40-50 de ani. „Readucerea, cel puţin din punct de vedere urbanistic, a comunităţii de la Târnăvioara, la arhitectura de acum o jumătate de secol, ar putea însemna pentru Copşa Mică, plasarea oraşului pe o hartă turistică frecvent accesată de turiştii germani şi nu numai care trec pragul judeţului Sibiu şi al României”, arată reprezentanţii Primăriei Copşa Mică, într-un comunicat de presă.




    Trimite prin e-mail