sâmbătă, 13 octombrie 2012

Publicat la 10/13/2012 10:22:00 a.m. de Redacţie

Mascaţii au dat iama printre traficanţii de droguri din Sibiu, Mediaş, Aţel şi Rm. Vâlcea | VIDEO



Poliţiştii antidrog din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Sibiu au efectuat cercetări faţă de şapte persoane, suspectate de trafic şi consum de droguri. În urma acţiunii, cinci dintre acestea au fost arestate preventiv.
La cererea formulată de procurorii D.I.I.C.O.T. Tribunalului Sibiu, a fost admisă măsura arestării preventive pentru cinci dintre suspecţi, iar faţă de ceilalţi a fost dispusă măsura interdicţiei de a părăsi ţara pentru următoarele 30 de zile.
Potrivit unui comunicat de presă, la data de 10 octombrie, poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi cu procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Sibiu, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie ale Judeţului Sibiu şi beneficiind de sprijinul operativ al specialiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al luptătorilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu au desfăşurat o acţiune în vederea destructurării unei grupări infracţionale specializată în comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc. Drogurile de risc erau distribuite către consumatorii din municipiul Sibiu, inclusiv în incinta căminelor studenţeşti, pentru suma de 50-100 de lei/gram, însă reprezentanţii Universităţii "Lucian Blaga" au declarat că nu este un fenomen generalizat consumul de droguri în rândul studenţilor săi.
În urma celor şapte percheziţii domiciliare efectuate, au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor diferite cantităţi de cannabis, despre care există suspiciuni că ar fi fost destinate comercializarii. Din cercetările efectuate de poliţişti, a fost relevat faptul acest grup infracţional acţiona pe raza municipiului Sibiu, iar membrii grupării sunt suspectaţi de comercilizarea mai multor tipuri de droguri de risc şi de mare risc, respectiv cannabis, haşiş, LSD în colaborare şi cu alte persoane cu preocupări similare, iar drogurile erau procurate din judeţul Vâlcea, pe o filieră de achiziţie din Spania. Din grupare fac parte şapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 23 de ani, din Mediaş, Aţel şi Râmnicu Vâlcea.
În timpul acţiunii, din data de 10 octombrie, doi dintre membrii acestei grupări au fost prinşi în flagrant, în timp ce încercau să comercializeze aproximativ două grame de cannabis, iar în autoturismul acestora au mai fost găsite încă opt grame de cannabis, destinate comercializării. Cei şapte suspecţi au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Sibiu, în vederea audierii. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI şi DOS.
    Trimite prin e-mail