sâmbătă, 13 octombrie 2012

Publicat la 10/13/2012 02:53:00 p.m. de Redacţie

Hotărâţi să stingă „Farul”


Echipa de baschet Gaz Metan Mediaş vrea să obţină al doilea succes consecutiv în campionat.


Autor: Alex PÎNTEA

Formaţia lui Marcel Ţenter va întâlni diseară, în Sala Sporturilor din oraşul nostru, nou-promovata Farul Constanţa. Partida este aparent dezechilibrată, în condiţiile în care pune faţă în faţă o echipă de top a campionatului României cu o nou-promovată. Mai mult, constănţenii ocupă după prima etapă ultima poziţie a clasamentului Ligii Naţionale de baschet, asta după ce au fost învinşi pe teren propriu de campioana en-titre Asesoft Ploieşti, cu scorul de 74-56.

Nu îi subestimează

Cu toate că pornesc din postura de favoriţi, baschetbaliştii Gazului Metan promit că nu îşi vor neglija adversarul. Chiar şi aşa, însă, nu se gândesc decât la victorie, prima în faţa propriilor suporteri în actuala ediţie de campionat. Un eventual succes ar face ca gruparea de pe Târnava Mare să aibă un start foarte bun de sezon, cu o calificare în premieră în grupele EuroChallenge, respectiv două reuşite în primele două etape de campionat.

Victorie la debut

Jucătorii pregătiţi de Ţenter au reuşit să debuteze cu dreptul în noul sezon. Alb-negrii s-au impus greu la Giurgiu, cu scorul de 89-82, la capătul unei partide decise în ultimele minute de joc. Cel mai bun om de pe teren pentru Gaz Metan a fost americanul Deven Mitchell. Mediaşul a câştigat primul sfert al partidei de la Giurgiu cu 24-19, pentru ca la pauza mare formaţia gazdă să aibă avantaj de un singur punct, 39-38. Repriza a doua a fost una echilibrată, cu cele două formaţii alternând la conducere. La intrarea în sfertul decisiv, gaziştii aveau avantaj minim pe tabelă, 63-61. Totul s-a jucat în ultimele minute, atunci când Mitchell a reuşit să desprindă Gazul care s-a impus cu 89-82. Americanul a fost, de altfel, cel mai bun marcator al formaţiei sale, cu 27 puncte reuşite, Slobodan Dundjerski a contribuit cu 23 de puncte, iar Paul Graham a avut 14 puncte.
    Trimite prin e-mail