miercuri, 17 octombrie 2012

Publicat la 10/17/2012 12:12:00 p.m. de Redacţie

Gaziştii, la egalitate cu Betis şi Genoa

Fotbaliştii Mediaşului se bat de la egal la egal cu formaţii consacrate din primele eşaloane valorice europene, cum ar fi Betis Sevilla (Spania) sau Genoa (Italia). Cel puţin când vine vorba de statistică.


Echipa Steaua Bucureşti a urcat opt poziţii şi se află pe locul 58, cu 147 de puncte, în clasamentul pe luna septembrie al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), fiind formaţia românească cel mai bine clasată în această ierarhie, potrivit agenţiei Mediafax. Următoarea echipă din clasament este CFR Cluj, care ocupă locul 59, în urcare de pe 74, cu 146,5 puncte. 

Echipele cu care
ne tragem de şireturi


În acelaşi clasament, Gaz Metan Mediaş a coborât 34 de poziţii şi se află pe locul 397, cu 64 de puncte, la egalitate Betis Sevilla (Spania), Norwich City (Anglia), FC Daugava (Letonia), Cliftonville FC (Irlande de Nord), Genoa (Italia), Torpedo Kutaisi (Georgia) şi Al-Ahli Shandi (Sudan).

Scăderi pe toată linia

Rapid Bucureşti a coborât nouă locuri şi se află pe poziţia 76, cu 130,5 puncte. FC Vaslui a înregistrat o coborâre de pe 71 pe 82, cu 125 de puncte, la egalitate cu Kashiwa Reysol (Japonia), Rosenborg Trondheim (Norvegia) şi Legia Varşovia (Polonia). Şi Dinamo a regresat, de pe locul 163 pe 166, cu 96,5 puncte, la egalitate cu Al-Ahli Jeddah (Arabia Saudită), Maritimo Funchal (Portugalia) şi Tromso IL (Norvegia). Pandurii Târgu Jiu a coborât de pe 381 pe 390, cu 64,5 puncte, la egalitate cu CF America (Mexic), Power Dynamos FC Kitwe (Zambia), FC Zurich (Elveţia), PBS Kuala Terengganu (Malaysia), Sligo Rovers (Irlanda) şi Shimizu S-Pulse (Japonia).

Oţelul, la coadă



Ultima echipă din România în acest clasament, Oţelul Galaţi, a coborât de pe 405 pe 409, cu 62 de puncte, la egalitate cu Crusaders FC (Irlanda de Nord), Levski Sofia (Bulgaria), Academica Coimbra (Portugalia), SC Freiburg (Germania), CD Saprissa San Juan (Costa Rica), Rayo Vallecano (Spania) şi Wigan Athletic (Anglia). (A. L.)


    Trimite prin e-mail