vineri, 12 octombrie 2012

Publicat la 10/12/2012 06:07:00 p.m. de Redacţie

Călcâiul lui Bawab


Gaz Metan a remizat 2-2 cu Dinamo la capătul unei partide spectaculoase, în care meritau cu prisosinţă victoria. Elevii lui Cristian Pustai au marcat două goluri în poarta câinilor şi unul în propria poartă. Omul meciului a fost din nou iordanianul Bawab, care a a reuşit un super-gol şi a pasat decisiv pentru celălalt. Liga I a intrat în pauză, datorită jocurilor echipei naţionale împotriva reprezentativelor Turciei şi Olandei.


Autor: Alex PÎNTEA

Bucureştenii au deschis scorul în minutul 17 la Mediaş, profitând de o greşeală a defensivei gaziste. Akaki a pasat greşit înapoi şi Alexe a marcat simplu pentru 1-0. La scurt timp, şi-a intrat în rol iordanianul Taher Bawab. Mai întâi în minutul 26, acesta a depăşit tot ce i-a stat în cale şi a pasat pentru Astafei, care a egalat, apoi peste alte 12 minute a dus Gazul în avantaj printr-un super gol marcat cu călcâiul. Alb-negrii au mai înscris la trei minute de la reluarea jocului, prin Trtovac. Din păcate, a fost în propria poartă. Trtovac a deviat nefericit o minge şi soarta partidei s-a pecetluit aici. Gaz Metan s-a aruncat în atac, însă Astafei a nimerit bara. Petre şi Todea nu au reuşit nici ei să aducă golul unei victorii meritate.

Greşeli de neiertat în apărare

La finalul meciului încheiat la egalitate cu Dinamo, tehnicianul Cristian Pustai a explicat că, după aspectul jocului, formaţia sa a pierdut două puncte. „Putem spune că am pierdut două puncte, dar este tardiv să ne mai lamentăm. Am jucat bine spre foarte bine, dar am făcut mari greşeli în defensivă. Aproape că ne-am marcat singuri ambele goluri ale lui Dinamo. Am zis că echipa noastră va arăta altfel. Sper ca după pauza cauzată de meciurile naţionalei să arătăm şi mai bine. Avem jucători care se accidentează foarte repede, dar trebuie să strângem rândurile şi să nu ne mai marcăm singuri goluri. Am jucat cu o echipă mare, Dinamo, iar la aceste jocuri se vede o determinare superioară”, a comentat Pustai.


„A fost un gol norocos”

Taher Bawab a fost omul meciului pentru Gaz Metan Mediaş în partida cu Dinamo. După ce a pasat decisiv la reuşita lui Astfei, Bawab a mai semnat o execuţie de senzaţie şi a înscris cu călcâiul în poarta lui Naumovski. „Am încercat să protejez mingea de un fundaş advers, iar din faza respectivă chiar nu aş fi putut să dau în alt mod la poartă. Ce mai, a fost un gol norocos. Aş fi foarte bucuros dacă ar rămâne cel mai frumos gol al sezonului. Ar fi un motiv de mîndrie pentru mine”, a mărturisit iordanianul.

Pauză cu antrenamente

În condiţiile în care campionatul a fost întrerupt în Liga I datorită jocurilor echipei naţionale a României din preliminariile Campionatului Mondial împotriva Turciei şi Olandei, gaziştii vor să se pună la punct cu pregătirea fizică. În acest sens, săptămâna aceasta tehnicianul Cristian Pustai a programat câte două antrenamente în fiecare zi. 

S-au tras optimile

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, marţi, programul meciurilor din faza optimilor Cupei României. Partida dintre Ceahlăul Piatra Neamţ şi Gaz Metan Mediaş se va disputa pe 31 octombrie, de la ora 18:30, pe stadionul Ceahlăul, şi va fi televizată în direct de Pro TV. Cele două formaţii se vor întâlni şi în campionat peste exact o săptămână tot la Piatra Neamţ, într-o partidă contând pentru etapa cu numărul 12 a Ligii I.

Citiţi articolul complet în ediţia tipărită!
    Trimite prin e-mail