vineri, 26 octombrie 2012

Publicat la 10/26/2012 11:43:00 a.m. de Redacţie

Baschet la turaţie maximă

Formaţia lui Marcel Ţenter a câştigat ultimele două partide din campionat.


Autor: Alex PÎNTEA

Gaz Metan a zdrobit miercuri seară, în deplasare, Baschet Club Perla Harghitei Miercurea Ciuc, cu 109-86. Mâine urmează o nouă deplasare, de această dată cu Energia Rovinari.

Cerere aprobată

Gazul a jucat la Miercurea Ciuc o partidă în avans, în cadrul Ligii Naţionale de Baschet. Întâlnirea era programată pentru începutul lunii decembrie, însă atunci gaziştii joacă în grupele EuroChallenge cu estonienii de la Tartu Rock.

Victorie lejeră

Paul Graham a marcat 19 puncte
în meciul cu BC Perla Harghitei
Meciul cu Baschet Club Perla Harghitei a fost controlat de gazişti. Aceştia au câştigat toate cele patru sferturi ale întâlnirii. La pauza mare, avantajul oaspeţilor era de 14 puncte, scor 57-43. Ecartul a continuat să crească şi în sfertul al treilea, pe fondul diferenţei evidente de valoare. S-a încheiat 109-86, cei mai buni marcatori pentru Gaz Metan fiind americanii Deven Mitchell şi Paul Graham, ambii cu câte 19 puncte, Titus Nicoară a avut 16 puncte, Adrian Guţoaia - 12 puncte, iar Ivan Ivanovic şi Andrei Mandache câte 11 puncte.

După prelungiri

Duminica trecută, Gaz Metan a învins CSM Bucureşti cu scorul de 94-88 la capătul unei partide foarte spectaculoase. Alb-negrii au fost conduşi cu 14 puncte la pauza mare, au revenit în repriza secundă, iar pentru stabilirea câştigătorului a fost nevoie de o repriză de prelungiri. Primul sfert al confruntării de la Mediaş a fost unul echilibrat cu cele două formaţii alternând la conducere. Echilibrul s-a regăsit şi pe tabela de marcaj, scorul fiind 19-19. A urmat o cădere inexplicabilă a gaziştilor, care au pierdut sfertul al doilea. În repriza a doua, au arătat însă o altă faţă şi au reuşit să recupereze ecartul, astfel că la finalul timpului regulamentar scorul a ajuns 80-80.

Jucăm acasă

Suporterii nu vor mai trebui să meargă până la Sibiu pentru a-şi vedea favoriţii jucând în grupele EuroChallenge. Gazul va disputa în Sala Sporturilor din Mediaş cele trei partide, la decizia Federaţiei Internaţionale de Baschet. În schimb, clubul a promis că va aduce o tabelă nouă şi va creşte capacitatea sălii cu 400 de locuri. Prima partidă se va disputa pe 6 noiembrie, împotriva formaţiei franceze JDA Dijon.



    Trimite prin e-mail