sâmbătă, 20 octombrie 2012

Publicat la 10/20/2012 02:14:00 p.m. de Redacţie

Alcoolismul este de două ori mai periculos pentru femei


Femeile care suferă din cauza alcoolismului întâmpină un risc de două ori mai mare de deces prin comparaţie cu bărbaţii alcoolici.



Aceasta este concluzia unui nou studiu realizat în Germania, transmite LiveScience, preluat de Agerpres. Femeile care suferă de alcoolism se confruntă cu un risc de deces de până la cinci ori mai mare decât celelalte femei, conform unui studiu care a luat în considerare un interval de timp de 14 ani. În cazul bărbaţilor alcoolici, riscul de deces este aproape dublu faţă de cel al bărbaţilor care nu sunt alcoolici. 
Conform aceluiaşi studiu, alcoolismul este cu atât mai periculos cu cât persoanele alcoolice care au primit tratament medical de specialitate şi au trecut prin clinici de dezintoxicare se confruntă cu acelaşi risc ridicat de deces ca şi alcoolicii care nu apelează la ajutor medical. "Deocamdată, tratamentele aplicate nu măresc perioada de supravieţuire", a precizat coordonatorul acestui studiu, Ulrich John, epidemiolog la Şcoala de Medicină a Universităţii din Greifswald. 
Majoritatea studiilor anterioare cu privire la mortalitatea în rândul alcoolicilor s-au concentrat asupra persoanelor care primeau deja tratament, însă acest studiu a pornit de la un eşantion reprezentativ de populaţie de 4.070 de persoane din nordul Germaniei. Dintre acestea, 153 se încadrau în categoria alcoolici. După 14 ani, cercetătorii au încercat să contacteze 149 dintre alcoolicii din grupul iniţial.  Aproape o cincime dintre aceştia au murit în intervalul de timp de 14 ani: 7 dintre cele 30 de femei alcoolice şi 21 dintre cei 119 bărbaţi.

    Trimite prin e-mail