marți, 16 octombrie 2012

Publicat la 10/16/2012 08:09:00 a.m. de Redacţie

Acces la cultură, cu Youth Evolution

Fundaţia Youth Evolution derulează în perioada 9-25 octombrie o campanie prin intermediul căreia se vor strânge cărţi pentru bibliotecile din zona de nord a judeţului Sibiu.


Autor: Alex PÎNTEA

„Cartea - portiță spre un viitor mai bun” promovează lectura și facilitează accesul copiilor la cultură și informație. „În cadrul bibliotecilor care vor beneficia de acest proiect vor fi organizate ateliere de lectură pentru copii, prin care dorim să accentuăm importanța cărților în educația corectă a acestora. Persoanele care doresc să sprijine acest proiect prin donare de cărţi ne pot contacta la numerele de telefon 0740-429940 sau 0785-284129. Reprezentanții Youth Evolution se vor deplasa la adresa indicată”, anunţă Cristi Marian, din partea organizaţiei.

Cărţi din suflet

Medieşenii au donat peste 300 de cărţi timp de trei săptămâni, în cadrul campaniei „Călătoreşte cu Meditur şi citeşte”. La sfârşitul săptămânii trecute, o parte dintre acestea au ajuns la o clasă de la şcoala generală nr 4, iar restul au avut ca destinaţie şcoala din satul aparţinător Ighişul Nou. „Eu sunt foarte încântat şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui proiect şi în special călătorilor care au fost sensibilizaţi şi au donat cărţi, contribuind astfel la numărul mare de cărţi primite”, a mărturisit Dan Voinea, directorul general al operatorului de transport local. Medieşenii au donat cărţi de poveşti, poezie, cărţi în limba germană, engleză şi franceză, opere de Eminescu, Creangă, Rebreanu, Jules Verne sau întreaga colecţie de reviste „Magazin istoric”. „Le mulţumim tuturor medieşenilor, precum şi angajaţilor societăţii Meditur, pentru implicare şi pentru că au dat curs invitaţiei noastre de a dona cărţi. Acest parteneriat ne-a arătat că şi la Mediaş este posibil să te bucuri de lectură în mijloacele de transport”, consideră Antonela Sofia Barbu, preşedintele filialei Sibiu a Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România.


    Trimite prin e-mail