duminică, 30 septembrie 2012

Publicat la 9/30/2012 07:38:00 p.m. de Redacţie

"Voluntar de profesie" pentru medieşenii dezavantajaţi


50 de persoane cu handicap vor fi iniţiate în tainele internetului, pentru a se integra mai bine în societate.


Autor: Alex PÎNTEA

Antonela Sofia Barbu, din partea Asociaţiei „Mediaşul pentru cultură”, a câştigat un loc în programul „Voluntar de profesie” lansat de Fundaţia Vodafone. Timp de şase luni, aceasta va lucra în beneficiul Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Mediaş. 

Lansare oficială

Proiectul ei, „Şansa de a da un click – terapie prin muzică, lectură şi joc!”, a fost lansat la sfârşitul săptămânii trecute la centrul de pe Luncii. „Mă bucur că am câştigat, mai ales că lucrez cu Asociaţia «Mediaşul pentru cultură» de mult timp. Proiectul reprezintă o şansă pentru persoanele cu dizabilităţi de a se dezvolta. Astfel, beneficiarii centrului vor învăţa să folosească o adresă de e-mail, să utilizeze platforma pentru comunicare Skype pentru a putea comunica mai uşor cu cei apropiaţi, vor învăţa să folosească motorul de căutare Google pentru a afla informaţii utile despre sănătate, sport, cultură sau legislaţie”, a detaliat Antonela Barbu.


Ateliere de lucru

Pe durata desfăşurării proiectului se vor organiza patru ateliere de lucru pentru beneficiarii centrului: un atelier de pictură, unul de activităţi non-formale, un atelier de terapie prin lectură şi încă unul de teatru de păpuşi. „Cineva s-a întrebat ce se poate face cu teatrul de păpuşi. Beneficiarii centrului pot învăţa să manevreze păpuşile, iar în perioada sărbătorilor de iarnă se poate pune în scenă o scenetă sau o piesă de teatru pentru copiii de la grădiniţe, în aşa fel încât aceştia să vină la centru, să descopere şi alte persoane şi în acelaşi timp să se bucure de ceea ce le oferă”, a explicat medieşeanca.

18 în ţară

„Voluntar de profesie” a fost lansat de Fundaţia Vodafone în anul 2010. Antonela Barbu este unul dintre cei 18 voluntari aleşi pentru ediţia din acest an. Fundaţia asigură salariile voluntarilor şi cheltuielile administrative pe durata programului.
    Trimite prin e-mail