vineri, 14 septembrie 2012

Publicat la 9/14/2012 03:10:00 p.m. de Redacţie

Revenire: Gheorghe Roman, primit cu braţele deschise în PSD Mediaș


Deputatul Gheorghe Roman şi senatorul Viorel Arcaş vor candida în tandem pentru generalele din decembrie.


Autor: Alex PÎNTEA

PSD Mediaş are, de săptămâna trecută, doi parlamentari. Deputatul Gheorghe Roman a fost primit în organizaţia locală a PSD. Decizia a fost luată, potrivit preşedintelui Viorel Arcaş, în urma unei şedinţe a Biroului Executiv al formaţiunii. „Am avut o şedinţă a Biroului Executiv al organizaţiei locale a PSD. Concluzia a fost că trebuie să-i respectăm în primul rând pe cei 7.000 oameni care au avut încredere în Gheorghe Roman la alegerile locale. Colegii mei au subliniat că este nevoie de unitate între ceea ce doresc cetăţenii şi obiectivele noastre, este o hotărâre colectivă, o dovadă a respectului nostru faţă de o opţiune”, a motivat Arcaş.

Gheorghe Roman s-a întors în PSD | foto: nunta2.com

Greu ca independent

Deputatul Gheorghe Roman şi-a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la sediul PSD, decizia de a renunţa la statutul de independent. Acesta afirmă că pentru un parlamentar este foarte greu să susţină orice proiect legislative dacă nu are în spate o formaţiune politică. „Dacă un primar poate să se manifeste ca un independent, pentru un parlamentar este mult mai greu, pentru că un parlamentar legiferează, lucrează într-un grup, face parte dintr-o majoritate. Mă simt onorat pentru faptul că am fost primit în PSD și pentru faptul că voi candida pentru un nou mandat în acest colegiu”, a mărturisit Roman (foto).

Cindrea îl susţine

Prezent la Mediaş pentru a consfinţi înregimentarea lui Gheorghe Roman, liderul organizaţiei judeţene al PSD, a spus că îl apreciază pe acesta pentru activitatea sa. Cindrea consideră că acesta este un moment important pentru organizaţia locală a social-democraţilor. „Este un moment important pentru PSD şi pentru organizaţia din Mediaş. Vreau să îi urez din start domnului deputat Roman «bun venit acasă». E o decizie importantă pe care i-o apreciez la adevărata ei valoare. Eu cred că toate proiectele pentru oameni au de câştigat, iar această colaborare este în folosul medieşenilor şi a oamenilor din zona de nord”, a comentat şeful social-democraţilor sibieni.

În tandem

Un alt subiect clarificat cu ocazia întâlnirii de la sediul PSD Mediaş a fost acela al candidaturilor la alegerile parlamentare din luna decembrie. Ambii parlamentari medieşeni vor candida pentru un nou mandat în colegiul lor, Viorel Arcaş pentru Senatul României, iar Gheorghe Roman pentru Camera Deputaţilor.
    Trimite prin e-mail