luni, 10 septembrie 2012

Publicat la 9/10/2012 10:31:00 a.m. de Anonim

Patru tineri cercetaţi pentru mai multe infracţiuni de furt şi tâlhărie. Trei au fost arestaţi preventiv

În cursul zilei de sâmbătă, în cadrul unei ample acţiuni la care au participat poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale şi posturilor de poliţie Nocrich şi Alţâna, au fost identificaţi patru bărbaţi suspectaţi de săvârşirea mai multor infracţiuni, inclusiv în municipiul Mediaş. Acţiunea s-a desfăşurat pe raza localităţilor Hosman şi Fofeldea.


În cadrul acţiunii au fost identificaţi: C. Nicolae, în vârstă de 21 de ani, domiciliat în localitatea Copşa Mică; C. Traian, în vârstă de 23 de ani, domiciliat în localitatea Bîrghiş; C. Traian, în vârstă de 19 ani, domiciliat în localitatea Şeica Mare şi C. Danciu, în vârstă de 24 de ani, domiciliat în localitatea Bîrghiş.
Cei patru tineri se sutrăgeau urmăririi penale, fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi lipsire de libertate. Poliţiştii spun că, între 31 august şi 7 septembrie, ei ar fi comis nu mai puţin de cinci tâlhării. Pe timp de noapte, pătrundeau în punctele de lucru ale unor firme de construcţii, îi legau şi îi băteau pe paznici, apoi puneau mâna pe toată prada pe care o puteau căra.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Mediaş au stabilit faptul că cei patru suspecţi au comis şi alte fapte pe raza de competenţă a Poliţiei municipiului Mediaş, respectiv: două furturi din auto comise în noaptea de 2 spre 3 septembrie - unul în Mediaş şi unul în Moşna, două tâlhării comise asupra gestionarilor a două societăţi comerciale din Mediaş şi furtul unor plăcuţe de înmatriculare, pe care le-au montat pe o maşină folosită la comiterea unei tâlhării.
Cei patru inculpaţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş cu propunerea de arestare preventivă, fiind dispusă arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a trei dintre ei şi cercetarea în stare de libertate a lui C. Danciu. "Cercetările sunt continuate de poliţiştii formaţiunilor de investigaţii criminale în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor patru bărbaţi", a precizat Luciana Balteş, purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu. (A. L.)

    Trimite prin e-mail