joi, 13 septembrie 2012

Publicat la 9/13/2012 10:32:00 a.m. de Anonim

Mediaşul vrea să-şi valorifice patrimoniul cultural şi turistic


Municipiul Mediaş găzduieşte, în perioada 17-19 septembrie, ultimul atelier de lucru din cadrul proiectului OP-ACT “Modalităţi de acţiune privind îmbunătăţirea poziţiei strategice a oraşelor mici şi mijlocii”, în care este implicat alături de alte nouă municipalităţi din Uniunea Europeană.

Întâlnirea de la Mediaş este punctul final al atelierelor de lucru din cadrul proiectului şi se anunţă a fi foarte interesantă, având în vedere că fiecare partener va face o prezentare a planului local de acţiune, în fapt, un model cadru de dezvoltarea locală la nivelul fiecărei municipalităţi. Prezentările planurilor locale de acţiune vor avea loc la CDI Gaze Naturale, iar celelalte întâlniri vor avea loc în sala mică de şedinţe de la Primăria Mediaş. “Faptul că reprezentanţii proiectului din Germania, Austria, Italia, România, Norvegia, Polonia, Olanda, Spania, Letonia şi Ungaria se întâlnesc la Mediaş pentru prezentarea planurilor locale de acţiune, sinonime cu strategiile de dezvoltare pe termen mediu şi scurt, reprezintă un dublu avantaj pentru Mediaş. Pe de o parte există oportunitatea de a se crea o bază de date a ceea ce înseamnă strategia publică în administraţia locală, dar este şi un uriaş aport la imaginea externă a Mediaşului, care prin intermediul acestui atelier de lucru devine un centru al bunelor practici în domeniul serviciilor publice. Aşa cum se ştie, planul local de acţiune al Mediaşului este axat pe creştere economică prin impulsionarea industriilor mici şi mijlocii, care să determine crearea de noi locuri de muncă, în special pentru tineri. O a doua componentă a planului local de acţiune este legată de valorificarea avantajelor locale, respectiv, patrimoniul cultural şi turistic”, a declarat Vladimir Şargu, coordonator proiect OP-ACT Mediaş.


Din anul 2010, municipiul Mediaş este partener în proiectul OP-ACT “Modalităţi de acţiune privind îmbunătăţirea poziţiei strategice a oraşelor mici şi mijlocii” cu municipalităţile Leoben (Austria), Ancona (Italia), Notodden (Norvegia), Dabrowa Gornicza (Polonia), Heerlen (Olanda), Legazpi (Spania), Rezekne (Letonia), Altena(Germania), Eberswalde (Germania) şi Nagykallo (Ungaria). Proiectul OP-ACT îşi propune ca partenerii să găsească soluţii şi rezolvări la problemele comune tuturor, legate de schimbări demografice, declinului populaţiei şi provocările asociate acestor fenomene. (Milu OLTEAN)
    Trimite prin e-mail