luni, 10 septembrie 2012

Publicat la 9/10/2012 01:03:00 p.m. de Anonim

Explozie pe strada Mihail Kogălniceanu din Dumbrăveni

Un bărbat din oraşul Dumbrăveni a fost rănit, duminică după-amiază, în urma unei explozii produse din cauza unei acumulări de gaz. După deflagraţie, locuinţa s-a prăbuşit parţial. Cauza probabilă a exploziei este o acumulare de gaze la instalaţia interioară, în urma unei intervenţii neautorizate făcute de proprietar, informează Mediafax.


Potrivit unui comunicat al E.On Gaz Distribuţie, în urma investigaţiilor făcute de echipa trimisă la locul exploziei a reieşit că proprietarul casei ar fi făcut o intervenţie neautorizată la instalaţia de gaz, ceea ce a provocat scurgeri şi acumulări de gaze în locuinţă. "Dispeceratul E.ON Gaz Distribuţie a fost anunţat de producerea unei explozii în imobilul cu numărul 36, situat pe strada M. Kogălniceanu, din localitatea Dumbrăveni, judeţul Sibiu. Echipele de intervenţie ale E.ON Gaz Distribuţie s-au deplasat de urgenţă la faţa locului şi au sistat alimentarea cu gaze naturale a imobilului. Potrivit primelor investigaţii efectuate de către echipa de cercetare abilitată, cauza cea mai probabilă a exploziei este acumularea de gaze de la instalaţia interioară de gaz, urmare a unei intervenţii neautorizate făcute de proprietar la această instalaţie", se arată în document. Potrivit sursei citate, echipa abilitată continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele care au generat acumularea de gaze naturale în imobil.


Bărbatul rănit a fost transportat la Spitalul Municipal Mediaş, unde a fost stabilizat. Bărbatul de 60 de ani se află în stare gravă, având arsuri de gradele II şi III pe circa 70 la sută din suprafaţa copului, şi urmează să fie transportat la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Directorului Spitalului Municipal Mediaş, Bogdan Burghelea, a declarat că victima a fost intubată, stabilizată la ATI Mediaş şi urmează să fie solicitat un echipaj SMURD pentru a-l transporta în Capitală. "Starea sa este gravă, având arsuri de gradele II şi III pe circa 60-70 la sută din suprafaţa corpului. Protocolul de urmat este acesta: de a fi transportat de urgenţă la Bucureşti. În cazul în care nu se va putea ajunge la Bucureşti, pacientul va fi transportat la Mureş", a explicat Burghelea.
Casa unde a avut loc deflagraţia, pe strada Mihail Kogălniceanu din Dumbrăveni, a fost izolată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, Silviu Albişor, spunând că nu mai sunt probleme. (A. L.)
    Trimite prin e-mail