duminică, 9 septembrie 2012

Publicat la 9/09/2012 01:37:00 p.m. de Redacţie

Ajutaţi-l pe Ciprian Geafir!


Vrea un loc de muncă şi o viaţă normală. La 23 ani, Ciprian Geafir, un tânăr din municipiul de pe Târnava Mare, şi-a pierdut un picior din cauza cancerului. Acum, el are nevoie urgentă de o proteză. Din păcate însă, aceasta costă circa 3.000 de euro, bani pe care el nu îi are. Comunitatea medieşeană poate şi trebuie să îi întindă o mână de ajutor, pentru ca viaţa lui să meargă normal mai departe.


Autor: Alex PÎNTEA

Se spune că viaţa te loveşte în cele mai neaşteptate momente. Atunci când simţi că lumea e a ta, că ai tot viitorul înainte, că poţi să alegi, atunci te trezeşti că totul s-a schimbat brusc şi fără niciun fel de avertisment.  Din acel moment, trebuie să lupţi din toate puterile pentru a reveni pe linia de plutire.


Accidentat la fotbal

Ciprian Geafir s-a accidentat anul trecut la un banal meci de fotbal. Iniţial, nu a luat în seamă accidentarea, însă apoi piciorul i s-a umflat şi a ajuns să fie operat. „Jucam fotbal, după care m-am lovit, m-am accidentat şi în două săptămâni mi s-a umflat piciorul. O vreme am stat cu el aşa şi nu m-am dus deloc la doctor. După trei luni am fost operat pentru prima dată, mi-au spus că am două hematoame. Operaţia a decurs bine, a fost totul bine, am putut să calc din nou pe el, am început să umblu”, povesteşte Ciprian Geafir.

Veste cumplită

Nu după multă vreme, problemele au reapărut pentru tânărul medieşean. Piciorul său s-a umflat din nou, astfel că a ajuns iar la medic. Diagnosticul a fost un şoc: avea cancer osos. „După ce mi-au scos aţele, după aproximativ două săptămâni, iar mi s-a umflat piciorul la loc. Ulterior, în urma unor investigaţii medicale am fost diagnosticat cu cancer osos”, suspină medieşeanul.

Fără un picior

Aşa a început calvarul. Drumuri la spital, analize peste analize, au urmat alte operaţii şi la final amputarea. „Au urmat alte operaţii, alte dureri. În final, în luna mai mi-am pierdut piciorul”, îşi aminteşte Ciprian. Pentru a nu-i fi afectat şi cel de-al doilea picior, acesta are nevoie de o proteză. Nu dispune, din păcate, de banii necesari, iar din acest motiv starea sa de sănătate este mereu în pericol. „Acum am nevoie urgentă de o proteză, însă costă mulţi bani şi eu nu dispun de ei”, ridică el din umeri.

Vrea un loc de muncă

Ciprian Geafir e un luptător. S-a obişnuit cu situaţia în care se află, a acceptat-o şi vrea să îşi continue viaţa. El spune că proteza l-ar putea ajuta să îşi găsească un loc de muncă. „Aş vrea să pot să merg mai departe. Vreau să îmi găsesc un loc de muncă iar. Am muncit la Kromberg & Schubert, în străinătate şi la o spălătorie auto, aşa că nu mă feresc de muncă”, explică băiatul. 

Fan Gaz Metan şi Steaua

Cel mai mare hobby al tânărului a fost şi a rămas fotbalul. Cu toate că în prezent nu îl mai poate practica, el a rămas fidel sportului cu balonul rotund. Ciprian e evident fan Gaz Metan, iar a doua sa echipă favorită e Steaua Bucureşti. „Singurul hobby pe care îl aveam şi încă îl mai am e fotbalul. Am două echipe favorite, bineînţeles în primul rând este Gaz Metan Mediaş şi pe urmă Steaua Bucureşti”, mai spune Ciprian Geafir.

Concert caritabil

Grupul „Motto”, Feri Teglaş şi alţi invitaţi au susţinut un concert caritabil, sâmbăta trecută, la Grădina de vară Traube pentru Ciprian Geafir. Toţi banii strânşi au fost donaţi acestuia. „Din păcate, suntem oameni în mare necaz, iar unul dintre aceştia e Ciprian. Putem să îi arătăm şi să îi dăm o rază de speranţă”, consideră Lea Muszka, membru al grupului „Motto”.

Donaţii în cont

Medieşenii sunt solidari cu Ciprian Geafir, tânărul care şi-a pierdut în luna mai un picior din cauza cancerului osos şi are nevoie urgentă de o proteză. La o săptămână de la deschiderea unui cont bancar aceştia au donat 5.000 de lei şi 250 de euro. Persoanele care doresc să îl ajute pe tânărul medieşean să ducă o viaţă normală o pot face donând orice sumă de bani în conturile deschise la Raiffeisen Bank Mediaş pe numele Geafir Ciprian:

  • lei: RO 64 RZBR 00000 600 1488 0205
  • euro: RO 96 RZBR 00000 600 1488 0211


Liste de aşteptare

Toţi cetăţenii români care contribuie la Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate ar trebui să beneficieze gratuit de proteze, printr-un program special al Ministerului Sănătăţii. Dar sumele pe care Ministerul Sănătăţii le alocă Programului Naţional de Endoprotezare nu sunt suficiente pentru a acoperi solicitările venite de la pacienţi. Din acest motiv, se formează liste lungi de aşteptare. Pentru fiecare pacient care are nevoie de proteză se întocmeşte un dosar, care ulterior este analizat şi aprobat de o comisie medicală din cadrul spitalului în care este internat. Cele mai solicitate proteze în România şi în lume sunt cele de şold.
    Trimite prin e-mail