duminică, 26 august 2012

Publicat la 8/26/2012 06:19:00 p.m. de Redacţie

Şcolile din Mediaş sunt pregătite pentru noul an şcolar. 14 noi clase din septembrie



Unităţile de învăţământ din Mediaş sunt pregătite pentru începerea anului şcolar, anunţă municipalitatea.

În vara acesta au avut loc o serie de lucrări de reparaţii şi întreţinere destul de costisitoare, pentru ca activitatea şcolară să se desfăşoare în bune condiţii începând cu luna septembrie. „S-au realizat reparaţii, zugrăveli şi amenajări a sălilor de clasă, toate unităţile şcolare fiind pregătite din punct de vedere administrativ să-şi primească elevii”, a precizat primarul Teodor Neamţu.

Clase „zero” în fiecare unitate

Pregătiri suplimentare au avut loc în fiecare şcoală pentru organizarea înfiinţării claselor „zero”. În Mediaş, în anul şcolar 2012-2013, vor funcţiona 14 clase „zero”. Astfel, şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Eminescu”, şcoala cu clasele I-VIII „Cireşarii”, şcoala cu clasele I-VIII nr. 8 şi şcoala cu clasele I-VIII „Hermann Oberth” au câte două clase „zero”, în timp ce pentru restul şcolilor a fost prevăzută doar câte una.

Directori schimbaţi pe criterii politice

În perspectiva începerii noului an şcolar, primarul Neamţu s-a mai declarat împotriva schimbării din funcţie a directorilor de şcoli, vehiculată tot mai des în ultima perioadă. „Înţeleg că sunt unele probleme în ceea ce priveşte prelungirea detaşării unor directori, manageri ai unităţilor şcolare şi se încearcă schimbarea unora dintre ei. Eu nu am fost întrebat şi consider că nu este elegant din partea celor care vor să schimbe, pentru că din punct de vedere administrativ eu ştiu cel mai bine cum îşi desfăşoara managerii activitatea. Am informaţii despre unii directori care vor fi schimbaţi, dar deocamdată nu vreau să fac eu public acest lucru” , susţine el.
    Trimite prin e-mail