vineri, 31 august 2012

Publicat la 8/31/2012 10:08:00 a.m. de Redacţie

Persoanele cu dizabilităţi pot fi evaluate la Mediaş


Acces mai uşor la servicii sociale. De la 1 septembrie, persoanele cu handicap din nordul judeţului vor beneficia de servicii DGASPC la Mediaş.


Autor: Aurelian LUNGU

Pentru a-i scuti pe cetăţenii cu handicap din nordul judeţului de drumul până la Sibiu, care însemna nu doar bani cheltuiţi, dar şi un efort destul de mare pentru ei, Consiliul Judeţean Sibiu împreună cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) au decis ca, de la 1 septembrie, să se deplaseze angajaţi ai instituţiei la Mediaş, pentru evaluarea şi reevaluarea încadrării în gradul de handicap. “Peste 4.000 de sibieni cu probele grave de sănătate  din Mediaş, Alma, Aţel, Axente Sever, Bazna, Biertan, Bârghiş, Blăjel, Brădeni, Brateiu, Copşa Mică, Dârlos, Dumbrăveni, Hoghilag, Iacobeni, Laslea, Mediaş, Merghindeal, Micăsasa, Mihăileni, Moşna, Şeica Mare, Şeica Mică, Târnava şi Valea Viilor vor putea de la 1 septembrie să fie ajutaţi ca să nu se mai deplaseze la Sibiu, pentru dosarele necesare stabilirii gradului de handicap. De două ori pe lună, în prima şi a treia săptămână a fiecărei luni, în zilele de marţi, cetăţenii vor avea echipa SECA (Serviciul de Evaluare Complexă Adulţi) la Mediaş”, a anunţat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

La două săptămâni

Astfel, în prima şi a treia zi de marţi a fiecărei luni, începând din septembrie, între orele 9.00 şi 15.00, beneficiarii se vor putea duce la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) Mediaş, de pe Aleea Comandor Dimitrie Moraru nr. 11 (intrare din str. Aurel Vlaicu). Înainte să ajungă la sediul DAS Mediaş, persoanele interesate se pot informa la tel. 0269.23.20.66. 

Dosarul, făcut acasă

Beneficiarii pot depune documentaţia necesară evaluării şi reevaluării şi la primăriile localităţilor unde domiciliază, urmând ca dosarele să fie transmise DGASPC Sibiu. Pe site-ul www.dasib.ro sunt postate modelele de documente tipizate pentru a veni în ajutor persoanelor care nu se pot deplasa la Sibiu. În acest sens funcţionează şi linia de internet, documentele putând fi transmise şi pe e-mailul office@dasib.ro. Documentele sunt preluate şi la Sibiu, în zilele de luni, miercuri şi joi, în intervalul orar 08.00-12.00, la sediul de pe Strada Mitropoliei, în curte, la parter, camera 26.
    Trimite prin e-mail