miercuri, 1 august 2012

Publicat la 8/01/2012 09:09:00 a.m. de Anonim

Astăzi ar putea ploua din nou, de mâine temperaturile cresc


Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 31 iulie - 13 august, în fiecare regiune a ţării.

Studiul citat de agenţia Mediafax arată că, în Transilvania, vremea se va menţine astăzi în limite normale termic, dar mâine mediile temperaturilor maxime vor creşte cu aproximativ 3 grade Celsius, iar în data de 6 august aceste medii vor atinge 33 grade C. În intervalul 7 – 11 august, se va produce o răcorire treptată a vremii, iar în ultimele zile ale intervalului de prognoză temperaturile vor fi din nou apropiate de normele climatologice pentru a doua decadă a lunii august.
Va mai ploua şi astăzi, după care probabilitatea de averse va fi scăzută până în jurul datei de 7 august, când va redeveni semnificativă şi aversele se vor semnala din nou pe arii extinse.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată de la Reading, Anglia, mai precizează Mediafax. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor. (A. L.)


Pentru informaţii detaliate privind starea vremii în Mediaş şi împrejurimi, urmăriţi www.monitoruldemedias.ro.
    Trimite prin e-mail