miercuri, 25 iulie 2012

Publicat la 7/25/2012 10:25:00 a.m. de Anonim

Ziua Europeană a Siguranţei Rutiere

Activităţile desfăşurate astăzi de către poliţiştii rutieri vor marca, la nivelul judeţului Sibiu, Ziua Europeană a Siguranţei Rutiere. Ediţia din acest an va fi marcată în toată Uniunea Europeană prin organizarea conferinţei care va avea loc în capitala cipriotă, Nicosia, sub deviza „Participarea activă a tinerilor la acţiuni care vizează siguranţa rutieră”.
De Ziua Europeană a Siguranţei Rutiere, poliţiştii sibieni vor desfăşura acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere în rândul conducătorilor auto care efectuează transport public de persoane şi marfă, conform calendarului Tispol (Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa) - "Truck and Bus", dar vor continua şi acţiunile de verificare în trafic a taximetriştilor. În cadrul acţiunilor organizate la începutul acestei săptămâni, 143 taximetrişti au fost sancţionaţi pentru lipsa atestatelor profesionale, pentru defecţiuni tehnice, viteză şi noxe peste limitele admise.
La iniţiativa Comisiei Europene, ziua de 27 aprilie 2012 a marcat prima ediţie a acţiunii Ziua Europeană a Siguranţei Rutiere, desfăşurată sub motto-ul „Un viitor mai sigur pentru tinerii participanţi la trafic - accidentul rutier nu este o fatalitate”. (A. L.)
    Trimite prin e-mail