luni, 30 iulie 2012

Publicat la 7/30/2012 08:17:00 a.m. de Redacţie

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu: Estimăm că 40 % din sibieni au votat la referendum



Prima estimare a USL Sibiu arată că peste 40 % din cetăţenii cu drept de vot din judeţ, adică în jur de 150.000 de oameni au votat la referendum duminică, a declarat imediat după ora 23.00, co-preşedintele USL Sibiu, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD şi preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea.

"Cred că trebuie să avem răbdare să se numere toate voturile. Suntem în faza estimărilor, în primul rând este clar că a fost un vot masiv împotriva fostului preşedinte Băsescu. Eu cred că estimările care s-au făcut în interiorul USL-ului sunt corecte. Au votat peste 50 % din români, dar trebuie să vedem numărătoarea finală a voturilor. Trebuie să avem răbdare. Prezenţa la vot la Sibiu, după calculele noastre este în jur de 40 %. Este o estimare cu circa o oră înainte de finalul votării. Aşteptăm şi numărăm în paralel toate voturile", a spus Cindrea, citat de Agerpres.
El crede că prezenţa la urne de duminică, de la Sibiu, este una "bună", ţinând cont că peste 110.000 de sibieni de pe listele electorale nu au votat, fiind vorba de peste 80.000 de etnici germani care sunt plecaţi în Germania şi alţi 30.000 de proprietari de oi, ciobani, care sunt plecaţi în transhumanţă. "Eu cred că este bine, dacă luăm în calcul că Sibiul are specificul lui. Sunt 84.000 de etnici germani care nu mai votează dar sunt pe listă, există specificul în zona Mărginimii Sibiului, din cauza transhumanţei, avem peste 30.000 de oameni care nu au venit la vot, fiind în transhumanţă. Este o perioadă de vară, de caniculă, peste 150.000 de oameni au fost la vot", a completat Ioan Cindrea.
Copreşedintele USL, preşedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan a declarat şi el duminică seara, că se bucură că Sibiul nu mai este "un fief băsist". "Având în vedere că a fost o zi călduroasă, că judeţul Sibiu are o populaţie de 8 la sută de etnie maghiară care nu a votat, că foarte mulţi sunt plecaţi în concediu şi o mare parte din etnici germani sunt pe liste, dar nu s-au prezentat, prezenţa de 40 la sută este un rezultat bun. Probabil aş fi vrut o prezenţă mai numeroasă la Sibiu, să fie de peste 51 la sută, care reprezintă o mare nemulţumire a celor care au fost la demonstraţii în Piaţa Mare. Votul de la Sibiu demonstrează că Sibiul nu mai este fief băsist", a spus Cazan.
Contactat telefonic de corespondentul AGERPRES, preşedintele PDL Sibiu, fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, a precizat că va comenta rezultatul votului, după terminarea numărătorii paralele. Numărătoare paralelă face la Sibiu atât USL-ul, cât şi PDL-ul.
    Trimite prin e-mail