duminică, 8 iulie 2012

Publicat la 7/08/2012 12:30:00 p.m. de Redacţie

Mediaşul învaţă de la italieni în domeniul industriei cultural-creative


Reprezentanţii municipalităţii medieşene au participat săptămâna aceasta în Italia, la Forumul Interregional din cadrul proiectului CREA.RE „Creative Regions”.


Autor: Alex PÎNTEA

Atelierul de lucru s-a desfăşurat în perioada 2-4 iulie în localitatea Narni. Practic, acesta a fost ultimul atelier de lucru din cadrul proiectului în care Primăria Mediaş este implicată alături de alţi 11 parteneri. 

Parc tematic

Agenda atelierului de la Narni a cuprins o serie de întâlniri specifice între partenerii CREA.RE, precum şi prezentarea unor exemple de bune practici din sectorul industriilor cultural-creative locale din regiunea Umbria, respectiv a parcului tematic medieval „Rocca Albornoz” din Narni. Construit în secolul al XIV-lea, castelul „Rocca Albornoz” a fost iniţial o structură militară cu rolul de a proteja teritoriul de invazii şi este utilizat în prezent, după o serie de lucrări de restaurare, pentru diferite expoziţii şi conferinţe. „Pe lângă activităţile legate de proiectul CREA.RE, la Narni a avut loc şi o întâlnire între reprezentanţii INTERREG IV C, care se ocupă de proiectele cultural-creative, pentru elaborarea unui punct de vedere, care va transmis Uniunii Europene, iar subiectul este legat de ajutorul financiar pe care Uniunea Europeană poate să-l dea acestui sector, dovedit a fi cel mai profitabil şi de viitor pentru Uniune”, a comentat Vladimir Şargu, coordonatorul proiectului CREA.RE Mediaş. 

Întâlnire la Mediaş

Cu prilejul Forumului Interregional de la Narni a fost planificată şi întâlnirea partenerilor proiectului CREA.RE, care va avea loc la Mediaş, în perioada 4-5 septembrie. În cadrul acestei întâlniri este programată o dezbatere politică, la care vor participa reprezentanţi ai autorităţilor locale sau regionale din rândul partenerilor CREA.RE, cât şi reprezentanţi ai administraţiilor centrale europene. 

Industrie creativă

Municipiul de pe Târnava Mare este partener în cadrul proiectului CREA.RE „Creative Regions” din noiembrie 2009. Alături de Mediaş mai sunt alţi 11 parteneri din Uniunea Europeană, cu toţii aflaţi sub coordonarea aplicantului principal, regiunea Austria Superioară. Obiectivul declarat al proiectului este creşterea nivelului de inovaţie şi cunoaştere economică, dezvoltarea ideii de industrie creativă, colaborarea între artă şi industrie, respectiv meşteşug-industrie.
    Trimite prin e-mail