vineri, 20 iulie 2012

Publicat la 7/20/2012 01:30:00 p.m. de Anonim

Începe Liga I! Medieşenii întâlnesc, în deplasare, campioana en-titre


Gaz Metan debutează mâine seară pe terenul campioanei CFR Cluj. "Suntem optimişti", spune Pustai.


Autor: Alex PÎNTEA

Pauza competiţională s-a încheiat, iar fotbalul din Liga I revine în forţă. Pentru formaţia lui Cristian Pustai, prima etapă a turului de campionat este una foarte dificilă, având în vedere că gaziştii vor juca în Gruia împotriva campioanei en-titre.

Eric ar putea semna, astăzi, cu Gazul,
iar săptămâna viitoare conducerea clubului
va încerca ridicarea suspendării
 
Nucă tare

Cu toate că feroviarii pornesc din postura de favorită în partida de mâine seară, Gazul are un bilanţ pozitiv în partidele disputate sezonul trecut. Astfel, în etapa a treia din tur, alb-negrii au învins pe terenul clujenilor cu scorul de 2-0, pentru ca în retur, pe teren propriu, partida să se încheie la egalitate 1-1. „Ne aşteaptă o partidă foarte grea, în condiţiile în care jucăm pe terenul campioanei. Sperăm să facem un joc bun şi să reuşim să continuăm tradiţia partidelor fără înfrângere în Gruia. Sezonul trecut am reuşit să învingem în deplasare şi am strâns patru puncte în confruntările directe, aşa că vă daţi seama că suntem optimişti”, contabilizează tehnicianul Cristian Pustai.

Lot pus la punct

Mediaşul a avut o campanie bună de transferuri. Şi-a asigurat serviciile lui Ciprian Vasilache, Vali Negru şi Florin Dan. Toţi cei trei jucători au semnat contracte valabile pe doi ani. Totodată, Sergiu Buş a fost împrumutat pentru un an de la Cluj, la fel ca şi Cristian Bud, care va continua la Mediaş. Un alt câştig pentru formaţia lui Pustai este revenirea lui Akaki Khubutia. Fundaşul georgian a redevenit om de bază în linia de fund, după ce sezonul trecut a fost împrumutat în Turcia la formaţia de primă ligă Samsunspor, care a retrogradat, iar oficialii turci nu au mai activat clauza de cumpărare a fotbalistului.

Repetiţie cu Voinţa

La sfârşitul săptămânii trecute, Gaz Metan a învins cu scorul de 3-0 divizionara secundă Voinţa Sibiu, în ultima partidă de pregătire. Toate cele trei goluri au fost reuşite în repriza a doua de către Ciprian Vasilache, Vali Negru şi Vitinho. În minutul 49, Vasilache a deschis scorul din şase metri, după o centrare a lui Vukadinovic. În minutul 77, Vali Negru a scăpat singur pe partea stângă şi a majorat diferenţa, pentru ca peste alte trei minute brazilianul Vitinho să închidă tabela cu un şut din marginea careului.
    Trimite prin e-mail