marți, 31 iulie 2012

Publicat la 7/31/2012 11:44:00 a.m. de Anonim

Imprudenţă costisitoare


O şoferiţă a ajuns la Spitalul Municipal Mediaş, după ce s-a răsturnat într-un pârâu, au anunţat astăzi reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu.

Tânăra în vârstă de 21 de ani, din judeţul Braşov, traversa municipiul Mediaş şi nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, deşi a observat semnalizarea care avertiza că şoseaua este în lucru. Într-o clipă de neatenţie, ea a pierdut controlul direcţiei şi a părăsit carosabilul, răsturnându-se într-un pârâu.
insp. Luciana Balteş
În urma accidentului, braşoveanca s-a ales cu răni destul de serioase şi a fost transportată la Spitalul Municipal Mediaş. Verificarea cu aparatulul alcooltest a relevat un rezultat negativ. Cercetările continuă în acest caz.
"Pentru un trafic fluent şi sigur, Serviciul Rutier recomandă: deplasarea cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi trafic; păstrarea unei distanţe corespunzătoare faţă de vehiculele care circulă înainte, pentru a se putea opri în condiţii de siguranţă, atunci când acestea frânează brusc; efectuarea manevrelor de depăşire numai după o atentă asigurare; respectarea semnalelor poliţiştilor rutieri. Precizăm că aceste măsuri au, în primul rând, un caracter preventiv şi de conştientizare a participanţilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun ca urmare a nerespectării prevederilor legislaţiei rutier", menţionează inspectorul Luciana Balteş (foto), purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu. (A. L.)
    Trimite prin e-mail