luni, 9 iulie 2012

Publicat la 7/09/2012 04:30:00 p.m. de Redacţie

Cătălin Vasilescu vrea să carteze cu GPS-ul trasee de bicicletă din jurul Mediaşului


Pasionat de mountain-bike, Cătălin Vasilescu şi-a propus să facă ceva pentru amatorii de cicloturism. În această vară, el va parcurge diferite trasee în jurul Mediaşului, le va înregistra pe GPS iar ulterior le va posta pe blogul său în format GPX sau pentru Google Earth.


Autor: Alex PÎNTEA

Ideea i-a venit recent medieşeanului în vârstă de 17 ani, asta după ce a parcurs zilnic câte unul sau două trasee. A întâlnit şi pericole pe drum, aşa că a decis să carteze traseele. “Traseele pe care le-am făcut în ultima perioadă nu sunt lungi, dar eu, fiind în vacanţă, fac unul de vreo 20 km dimineaţa şi unul, la fel de lung, seara. Din păcate, în jurul orei 19 mă întâlnesc mai mereu cu turme de oi. Nu de oi îmi este frică, ci de câinii care nu de puţine ori m-au speriat destul de tare”, mărturiseşte Cătălin pe blogul său personal, www.catalinvasilescu.ro.

Cătălin Vasilescu
foto: Mircea Hodârnău
Din jurul Mediaşului

Tânărul parcurge, în general, porţiuni din cadrul traseului urmat în fiecare an de Maratonul Medieval de Mountain-Bike. Ideea lui este simplă, va parcurge trasee din jurul oraşului pe care le va şi înregistra, iar ulterior posta pe pagina sa web. “Cel mai frecventat traseu de mine este Mediaş-Romaneşti-Păucea-Mediaş. Pornesc prin pădurea din Greweln, ajung la intersecţia care duce spre Blăjel, urc pe drum la Romaneşti şi mă întorc prin Păucea pe drum, nu prin pădure. Ultima dată am luat-o la Romaneşti spre dreapta şi m-am întors prin Curciu şi Dârlos acasă. În orice caz, traseele pe care merg cel mai des sunt porţiuni de la Maratonul Medieval de Mountain-Bike. Eu m-am gândit să fac diverse trasee din jurul frumosului oraş Mediaş, le înregistrez pe GPS şi apoi le postez aici, pe blogul meu, în format GPX sau pentru Google Earth. Voi înregistra trasee de maxim 50 kilometri, care pot fi parcurse de oricine”, mai scrie Cătălin Vasilescu. 

Mediaş Bike Tours

Iniţiativa lui Cătălin Vasilescu nu este una singulară. Anul trecut, Feri Teglaş, preşedintele Asociaţiei de Turism şi Ecologie Dianthus, a iniţiat campania “Medias Bike Tours”. Aceasta a constat într-o serie de ture cu bicicleta în jurul Mediaşului la bisericile şi cetăţile foritificate. Participanţii au filmat, fotografiat şi înregistrat pe GPS totul, pentru ca ulterior să poată promova traseele în rândul locuitorilor din municipiu, dar şi pentru turiştii români şi străini. 

A fost pe Mont Blanc

Cătălin Vasilescu este membru al Asociaţiei de Turism şi Ecologie Dianthus. Anul trecut, la vârsta de 16 ani, acesta a escaladat vârful Mont Blanc, de 4.810 metri, cel mai înalt din Europa de Vest, alături de medieşeanul Willy Schuster şi Gabriel Lupu. Tot el a administrat până la începutul acestui an singurul blog din România dedicat aventurierului britanic Edward Michael Grylls, supranumit şi “Bear”. Blogul lui Cătălin Vasilescu a fost deschis cu acordul celor de la Discovery.
    Trimite prin e-mail