luni, 30 iulie 2012

Publicat la 7/30/2012 06:00:00 p.m. de Redacţie

Cărţile sunt la modă vara aceasta

Summer Books – "În vara aceasta este la modă CARTEA!" este o campanie de promovare a cărţilor şi a lecturii organizată în această vară de ANBPR – Filiala Sibiu şi Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş.


Summer Books este prima campanie la nivelul Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România şi se va derula în toate bibliotecile din judeţul Sibiu, atât în spaţiul virtual, pe reţele de socializare, cât şi în parcuri sau alte locuri, cum ar fi cofetăriile sau magazinele.
În cadrul campaniei, 50 de volume au ajuns la beneficiarii
Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap
Bibliotecarii vor mobiliza în această vară în jur de 500 de persoane să citească o carte şi să vorbească despre ea pe reţelele de socializare şi peste 1.000 de persoane să dea Like paginii Summer Books şi să interacţioneze pe teme culturale.
Un grup de tinere, eleve ale Colegiului Tehnic "Mediensis" Mediaş au purtat tricouri pictate chiar de ele, cu Summer Books şi au împărţit cărţi, în centrul Mediaşului. Alte grupuri de elevi vor face acelaşi lucru în Biblioteca Judeţeană "ASTRA" Sibiu şi în alte biblioteci din judeţ.
În perioada 2 iulie – 28 iulie, în jur de 200 de persoane au beneficiat de cărţile primite în dar, în Campania Summer Books. Astfel, 50 de volume au ajuns la beneficiarii Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap, alte 50 se găsesc la Casa Baronului din Bazna şi 100 au fost oferite în centrul oraşului. Au fost pregătite pachetele pentru copiii din Fundaţia Lumina şi Bibliotecile din Valea Viilor, Aţel şi Dârlos.
"Cărţile provin din donaţii ale cititorilor medieşeni, dar şi din afara oraşului nostru. Aceştia şi-au dorit să participe activ la Campania Summer Books şi au înregistrat câteva spoturi de promovare pe reţeaua de socializare Facebook", precizează Antonela Sofia Barbu, de la Biblioteca Municipală "St. L. Roth" din Mediaş.
Pe pagina de Facebook a campaniei Summer Books, în fiecare zi, sunt recomandate cărţi atât de bibliotecarii din judeţ, cât şi de cititorii care frecventează bibliotecile. (A. L.)
    Trimite prin e-mail