luni, 30 iulie 2012

Publicat la 7/30/2012 09:07:00 a.m. de Redacţie

Ariton le mulţumeşte sibienilor din judeţ că n-au venit la referendum



Senatorul Ion Ariton, lider al organizaţiei PDL Sibiu, a declarat, azi-noapte, după finalizarea procesului de vot, că Traian Băsescu va rămâne preşedinte la Cotroceni până la finalizarea mandatului, în anul 2014. "Cred că locul domnului preşedinte este la Cotroceni, pentru a-şi încheia un mandat pe care l-a câştigat prin alegeri democratice, în 2009, până în 2014. Nu am considerat necesar acest referendum de la bun început. Peste două luni vor fi alegeri parlamentare. Mandatul preşedintelui va fi până în 2014", a precizat Ion Ariton, citat de Agerpres.

El a afirmat că numărătoarea paralelă a PDL dă aceleaşi date ca şi numărătoarea Biroului Electoral Central. "Suntem în plin proces de numărare a voturilor, facem o numărătoare paralelă. Până acum, pe tot ce ne-am confruntat cu BEC-ul, am fost pe aceleaşi rezultate. Probabil într-o oră jumătate vom finaliza numărătoarea paralelă", a anunţat liderul PDL Sibiu.
Senatorul Ion Ariton susţine că judeţul Sibiu se va număra printre primele zece judeţe din ţară din punct de vedere al prezenţei scăzute la vot, ceea ce demonstrează, conform liderului PDL, că sibienii au boicotat referendumul, aşa cum i-au îndemnat democrat-liberalii. "Pot să vă spun că cert Sibiul o să fie în primele zece judeţe ale ţării ca prezenţă scăzută, acest lucru ţinând cont de exit-poll-urile pe care le-am avut. Noi am sperat şi am şi solicitat la un moment dat (sibienilor - n.r.) de a nu participa la acest referendum. Ei ne-au ascultat. Vreau să le mulţumesc pentru acest lucru", a spus Ariton.
Conform BEJ, prezenţa la urne în judeţul Sibiu, până la ora 23,00, a fost de 37,39%.
    Trimite prin e-mail