duminică, 8 iulie 2012

Publicat la 7/08/2012 10:30:00 a.m. de Redacţie

Alimentele la control



Pensiunile, restaurantele, dar şi taberele din zonele turistice au fost controlate în ultima perioadă de către inspectorii din cadrul Direcţie Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sibiu. În urma acţiunilor desfăşurate au fost acordate şase amenzi, în valoare de 5.200 de lei, precum şi o serie de avertismente.

„Deficienţele constatate au fost sancţionate cu 6 amenzi în valoare de 5.200 lei la responsabilii de la două restaurante, un fast - food, o unitate de comercializare, o unitate cu activitate de catering şi un proprietar de tonetă cu produse alimentare,  iar alţi cinci operatori economici au fost avertizaţi“, precizează Ioan Penţea, purtătorul de cuvânt al instituţiei. În total în perioada iunie-iulie au fost controlate 97 de obiective din diferite zone turistice din judeţ. 

Controalele continuă

Inspectorii au descoperit că unii administratori de unităţi de alimentaţie publică încalcă normele sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. Astfel, au fost depistate abateri de la normele de igienă în spaţiile de depozitare şi preparare a hranei, elemente de protecţie contra insectelor lipsă, materii prime cu documente sanitar veterinare incomplete sau lipsă, precum şi depozitarea unor materii prime şi produse preparate necorespunzător. În aceeaşi perioadă, au fost examinate la laborator peste 150 de probe din materii prime şi mâncăruri gătite, precum şi 47 de probe de apă, toate acestea fiind în parametrii admişi. DSVSA va continua controalele pe toată perioada estivală. (M. M.)
    Trimite prin e-mail