vineri, 27 iulie 2012

Publicat la 7/27/2012 11:00:00 a.m. de Redacţie

Acte înainte de referendum


Cetăţenii care trebuie să-şi întocmească sau să-şi reînnoiască documentele de identitate pentru a putea vota la referendumul de duminică vor avea ocazia să se prezinte la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Mediaş după un program prelungit. 


Autor: Aurelian LUNGU

Astfel, ghişeele din Piaţa Regele Ferdinand I nr. 1 vor fi deschise inclusiv sâmbătă, între orele 8 şi 16, precum şi duminică, între orele 8 şi 20, pentru locuitorii din municipiul Mediaş şi comunele Alma, Aţel, Bazna, Blăjel, Brateiu, Moşna şi Târnava. În total, în judeţ au drept de vot 376.044 de persoane, din care 50.564 medieşeni.

Apel la alegători

Persoanele decedate şi cele care au emigrat au fost deja radiate de pe listele electorale, a menţionat Damian Chirhoc, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Sibiu. „Listele electorale permanente au fost actualizate şi distribuite primarilor încă de acum două săptămâni. Copiile listelor electorale permanente, cele care se vor folosi duminică, acum se tipăresc. Ele au fost reactualizate până în data de 13, dacă nu mă înşel, luna asta. Folosim acest prilej pentru a face un apel către toţi cetăţenii de a-şi verifica termenul de valabilitate al actului de identitate pentru a evita crearea unor situaţii neplăcute în ceea ce priveşte exprimarea dreptului de vot şi nu în ultimul rând de a deveni contravenienţi la prevederile legale”, a precizat Chirhoc.

    Trimite prin e-mail