luni, 18 iunie 2012

Publicat la 6/18/2012 09:10:00 a.m. de Redacţie

Ucigaşul de la Micăsasa: 15-25 de ani după gratii

Bărbatul în vârstă de 40 de ani din Mogoşeşti, judeţul Maramureş, care fusese reţinut după ce şi-a omorât soţia, cu opt lovituri de cuţit, în halta din Micăsasa, a fost arestat, ieri, pentru 29 de zile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Adriana Şandru, instanţa a hotărât, duminică, arestarea preventivă pentru 29 de zile a bărbatului care şi-a omorât soţia cu opt lovituri de cuţit, în halta din Micăsasa, judeţul Sibiu. "S-a emis mandat de arestare pe 29 de zile. Inculpatul nu a declarat recurs", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Adriana Şandru.
Crima a avut loc sâmbătă după-amiază, iar reprezentanţii Poliţiei Judeţene Sibiu declarau că femeia, care avea în jur de 30 de ani, a fost ucisă cu opt lovituri de cuţit de către soţul ei. Medicii au încercat să o resusciteze, însă fără succes.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Adriana Şandru, victima şi agresorul sunt din Mogoşeşti, judeţul Maramureş. "Femeia a plecat de la domiciliu la concubinul său din localitatea Micăsasa. Soţul ştia de această legătură şi, fiind şofer de camion, a venit cu un camion până în apropiere de Micăsasa, apoi s-a deplasat la domiciliul rivalului său. Aici a găsit-o pe femeie, pe fiica ei de şapte ani şi pe concubinul femeii. Tot aici a început cearta. Femeia a vrut să plece şi s-a dus în gară. Toţi au urmat-o, atât concubinul, cât şi soţul agresor. La un moment dat, acesta din urmă i-a aplicat femeii mai multe lovituri de cuţit. Concubinul a încercat să intervină pentru a o salva pe femeie, însă nu a reuşit. Totul s-a petrecut sub privirile fiicei femeii, o fetiţă de şapte ani", declara Adriana Şandru.
Potrivit sursei citate, agresorul, în vârstă de 40 de ani, a fost imobilizat de câteva persoane din gară şi nu a opus rezistenţă la sosirea poliţiştilor.
Ulterior, bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, iar duminică procurorii au formulat propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru infracţiunea de omor. "Din cercetare reiese faptul că bărbatul i-a aplicat femeii mai multe lovituri de cuţit în zona feţei şi în alte zone vitale ale corpului, ceea ce i-a provocat acesteia decesul", declara Şandru.
Potrivit sursei citate, bărbatul riscă între 15 şi 25 de ani de închisoare pentru omor calificat.
Cercetările sunt coordonate de un procuror criminalist al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. (A. L.)
    Trimite prin e-mail