vineri, 8 iunie 2012

Publicat la 6/08/2012 10:28:00 p.m. de Redacţie

18 familii s-au mutat în casă nouă

Municipalitatea medieşeană a dat în folosinţă încă 18 locuinţe de tip ANL pe strada Predeal.

Autor: Alex PÎNTEA

Pentru câteva familii de tineri din municipiul Mediaş, săptămâna trecută a fost una cu noroc. Acestea au primit cheile unor locuinţe construite pe strada Predeal prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. Încă un bloc este în curs de finalizare în aceaşi zonă din catierul Gura-Câmpului.

Locuinţe necesare

Familiile de tineri au primit cheile locuinţelor de tip ANL din mâna primarului Teodor Neamţu, care a explicat că este bucuros, deoarece astfel s-a îmbogăţit fondul locativ al municipiului. Totodată, edilul-şef al municipiului de pe Târnava Mare a mai spus că în acest fel numărul solicitanţilor de locuinţe pentru tineri s-a mai diminuat puţin. „Mă bucur că am reuşit să inaugurăm încă un bloc de tip ANL şi vreau să menţionez faptul că mai este un singur bloc care trebuie finalizat şi acest proiect va ajunge la final”, a spus Neamţu.

Motiv de bucurie

Pentru tinerii care se vor muta la casă nouă, locuinţele reprezintă un cadou frumos. Aceştia au mărturisit că aşteaptă de multă vreme o locuinţă, iar faptul că acum au primit-o înseamnă mult pentru ei. „E un cadou binevenit. De cinci ani cred că am tot aşteptat. În aceste condiţii vine foarte bine, la familie, la copii, la soţie, totul e în regulă. Cu greu s-a făcut, dar s-a făcut”, a arătat unul dintre tinerii care au primit o locuinţă de tip ANL.

ANL la târgul de porci

Municipalitatea nu vrea să se oprească aici în ceea ce priveşte construcţia unor blocuri prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. În acest sens, zona fostului târg de animale va deveni una rezidenţială, tocmai pentru a se putea solicita finanţare în vederea construirii unor blocuri noi. „Vom continua proiectele de construcţie de blocuri pentru tineri. Următoarea propunere pentru încă opt blocuri de tip ANL este în zona Târgul Porcilor, care va deveni astfel zonă rezidenţială şi unde încă aproximativ 150 de familii vor putea beneficia de o locuinţă”, a mai anunţat edilul-şef al municipiului de pe Târnava Mare.

    Trimite prin e-mail