vineri, 4 mai 2012

Publicat la 5/04/2012 07:55:00 a.m. de Redacţie

Turneu internaţional de tenis la Mediaş

Tenismeni din 39 ţări se întrec la Mediaş pentru trofeele puse în joc la simplu şi dublu. Ele îi pot propulsa în clasamentul internaţional.

Autor: Alex PÎNTEA

Municipiul Mediaş găzduieşte, timp de o săptămână, turneul internaţional de tenis pentru juniorii sub 18 ani „Transgaz Mediaş-Sen-Sibiu”. Cele patru terenuri ale bazei sportive Dafora vor găzdui atât meciuri de simplu, cât şi de dublu. Competiţia a ajuns la cea de-a 36-a ediţie în România.

Eforturi organizatorice

Turneul internaţional de tenis se desfăşoară în perioada 1-6 mai. Acesta este organizat de către Asociaţia Club Sportiv ProAS Sibiu-Mediaş, Asociaţia Dafora Mediaş, în parteneriat cu Primăria Mediaş şi cu sprijinul financiar al societăţii Transgaz S.A. Turneul este unul de grad doi şi este inclus în Circuitul Federaţiei Interanţionale de Tenis ITF.

Participare numeroasă

Turneul se bucură de o participare numeroasă, fiind prezenţi peste 140 jucători din 39 ţări diferite. Printre acestea se numără Anglia, Austria, Belgia, Belarus, Bosnia Herzegovina, Canada, Croaţia, Grecia, Italia sau Danemarca. Deschiderea oficială a turneului a avut loc miercuri seara, atunci când s-a desfăşurat şi tragerea la sorţi a tabloului principal. Meciurile de pe tabloul principal sunt programate în intervalul 1-5 mai, între orele 8.30-20, finalele de dublu şi premierea câştigătorilor se vor desfăşura în cursul zilei de 5 mai, iar finalele de simplu şi premierea sunt programate duminică, 6 mai.

Rampă de lansare

Turneul Internaţional de Tenis destinat juniorilor, fete şi băieţi este unul de tradiţie pentru România şi a ajuns la cea de-a 36-a ediţie, ultimele şase desfăşurându-se în municipiul Mediaş. Anul acesta, sportivi cu vârsta cuprinsă între 13-18 ani din 39 de ţări ale lumii se întrec la Mediaş pentru punctele puse în joc, care îi pot propulsa în clasamentul internaţional.

Promovare pentru Mediaş

La deschiderea oficială a turneului a fost prezent şi primarul Teodor Neamţu. Edilul-şef al Mediaşului a explicat că o astfel de competiţie este de bun augur, prin prisma publicităţii pe care o face oraşului atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional. „Încă un eveniment sportiv vine şi se fixează în municipiul Mediaş. Asta înseamnă deja tradiţie şi vreau pe această cale să mulţumesc celor care se implică în organizarea unor astfel de evenimente. Avem 5-6 cu participare internaţională care se desfăşoară anual, iar ele aduc numele Mediaşului în atenţia întregii ţări şi chiar întregii lumi”, a explicat Neamţu.
    Trimite prin e-mail