marți, 22 mai 2012

Publicat la 5/22/2012 09:00:00 a.m. de Anonim

Şcoala nouă la Târnava

Elevii şi preşcolarii din comuna Târnava vor învăţa, de la toamnă, într-o şcoală modernizată din temelii. Lucrările intense au fost recepţionate, ieri, de primarul Nicolae Găban.


Autor: Petre DUMBRĂVEAN

Sediul unităţii de învăţământ a fost modernizat şi recompartimentat, în cadrul unui proiect în valoare totală de 10 milioane de lei, finanţat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi din bugetul local al comunei Târnava. „În mod concret, în acest proiect este vorba despre amenajarea a încă două săli de clasă, pe lângă cele cinci care există deja. Intenţionez să aducem aici şi grupele de grădiniţă, pentru ca toţi copiii să beneficieze de această investiţie cu adevărat istorică. Indiscutabil, este cea mai mare lucrare pe care am desfăşurat-o la unităţile de învăţământ de pe raza comunei noastre pe parcursul acestui an. Vorbim de reparaţii capitale: înlocuirea geamurilor cu unele termopan, executarea zugrăvelilor interioare şi exterioare, precum şi lucrări la acoperişul scolii. Finanţarea pentru reabilitare se derulează prin intermediul Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu”, a precizat primarul Nicolae Găban. Mobilierul şi toate cele necesare şcolii modernizate vor fi de asemenea asigurate prin proiectul guvernamental. În sarcina administraţiei locale cade doar amenajarea curţii.

Mâhnit de injustiţia lui Ponta

Însoţit de directorul şcolar Sorin Bădulescu, de reprezentanţii constructorului Sinecon S.A. şi de cei ai proiectantului, primarul Găban a inspectat ieri după-amiază şantierul Şcolii Româneşti şi s-a declarat mulţumit de calitatea lucrărilor. Singura nemulţumire a edilului se leagă de pierderea unei finanţări pe care fostul Guvern o acordase comunei şi care ar fi trebuit să fie cheltuită, printre altele, pentru amenajarea curţii şcolii. „Contribuţia Primăriei Târnava la acest proiect a fost deocamdată de 140.000 de lei. Acum am fi putut spune că aveam într-adevăr tot ce trebuie dacă Guvernul Ponta n-ar fi luat înapoi cei 340.000 de lei pe care ni i-a alocat Guvernul Ungureanu. Trebuia să investim 80.000 de lei din această sumă pentru a amenaja curtea, cu locul de joacă, terenul de sport şi tot ce este nevoie. Acum, va trebui să ne descurcăm cumva. Deocamdată vom planta doar iarbă în această curte”, arată Găban. Indiferent dacă va primi sau nu banii ceruţi înapoi pe nedrept de la Bucureşti, primarul Găban nu are de gând să lase lucrurile făcute pe jumătate. Următorul an şcolar îi va întâmpina pe cei mici într-o şcoală cu adevărat europeană.
    Trimite prin e-mail