vineri, 4 mai 2012

Publicat la 5/04/2012 11:00:00 a.m. de Redacţie

Porţi deschise

La aproximativ şase luni de la inaugurare, Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Mediaş şi-a deschis porţile pentru toţi vizitatorii interesaţi.

Autor: Alex PÎNTEA

Acţiunea a avut drept scop prezentarea instituţiei şi deschiderea ei către comunitate. „Am dorit să facem Ziua Porţilor Deschise pentru a fi cunoscuţi în comunitate, oamenii să ne cunoască, nu neapărat pe noi, ci persoanele cu dizabilităţi”, motivează directorul Mircea Brînda. Prezent la eveniment, primarul Teodor Neamţu a adus o veste bună pentru cei care luptă pentru a se integra în comunitate. „Vrem, nu vrem, toţi suntem egali şi trebuie să avem grijă şi de cei mai năpăstuiţi decât noi. Centrul acesta funcţionează de şase luni, sunt adăpostiţi aici cincizeci de oameni cu probleme speciale. Această zi a porţilor deschise este o dovadă vie a faptului că şi ei se pot integra, pot face ceva util. Pentru ei şi pentru alţii ca ei intenţionăm să dăm drumul la acel proiect cu ateliere protejate unde se pot integra şi unde pot fi utili”, a anunţat Neamţu.

La început de drum

Aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Persoane cu Handicap a fost inaugurat la Mediaş la începutul lunii decembrie 2011. Acesta funcţionează la parterul blocului numărul 1 de pe strada Luncii, şi deserveşte un număr de 50 persoane adulte cu dizabilităţi, care au parte de servicii de recuperare complexă.
    Trimite prin e-mail