vineri, 11 mai 2012

Publicat la 5/11/2012 07:54:00 a.m. de Redacţie

Monitorul de Mediaş nr. 616 a ajuns în chioşcuri. Lectură plăcută!

  • Medieşenii, dar şi cei care vizitează municipiul au de astăzi un nou punct de atracţie. După ample lucrări de reabilitare, municipalitatea redeschide casa memorială a umanistului Stephan Ludwig Roth. Ea va putea fi vizitată de marţi până duminică, între orele 9 şi 17. Trebuie menţionat că astăzi se împlinesc şi 163 de ani de la trecerea în nefiinţă a acestei personalităţi cu care Mediaşul se mândreşte – unul dintre cele mai prestigioase licee locale poartă numele gânditorului paşoptist.
  • Şi dacă tot veniţi la Mediaş, pentru a vizita casa memorială a lui Roth sau alte obiective turistice pe care le mai are orăşelul de pe Târnava Mare, este bine să ştiţi că vă puteţi relaxa la una din cele nu mai puţin de douăsprezece terase estivale din piaţa centrală. Unsprezece dintre ele sunt deja deschise de la 1 mai şi încă una urmează să fie amenajată. Din chiriile percepute în timpul sezonului, la „puşculiţa” locală se vor aduna peste 100.000 de lei. O sumă numai bună pe timp de criză.
  • Am rezervat un spaţiu editorial amplu pentru campania Let’s Do It Romania!, care începe mâine şi în care vor fi implicaţi din nou sute de voluntari medieşeni. Anul trecut au fost aproximativ 700, însă acum coordonatorii locali se aşteaptă la ceva mai puţini. Din motive obiective: în liceele medieşene se petrec în weekend-ul acesta tot felul de activităţi culturale şi sportive care îi vor ţine pe tineri destul de ocupaţi. Indiferent cât de mulţi sau de puţini voluntari vor fi, eu sper să facă treabă bună.
  • Nu în ultimul rând, în Monitorul de Mediaş puteţi citi astăzi povestea lui Valer Florea, chimistul considerat „părintele emailului românesc”. Acesta şi-a dedicat peste şase decenii muncii în laboratoarele uzinei Emailul de la Mediaş, deşi a fost medieşean doar prin adopţie. Îi datorăm un omagiu.
  • Trecem la sport. Iubitorilor sportului le-am pregătit, în pagina 12, un interviu cu antrenorul echipei de baschet Gaz Metan Mediaş. Formaţia lui Ovidiu Teleabă a ratat calificarea în finala campionatului, după ce a pierdut şi al treilea joc al seriei cu Asesoft Ploieşti. Prin urmare, Gazul va juca în finala mică a campionatului cu Universitatea Mobitelco Cluj. Primul meci se dispută mâine după-amiază, la Mediaş, iar tehnicianul Teleabă promite o partidă interesantă, în care elevii săi vor juca pentru public.
Din paginile Monitorului nu lipsesc ştirile locale şi rubricile cu care i-am obişnuit pe cititorii noştri. Vă invit să descoperiţi ziarul la (aproape) toate chioşcurile de presă din nordul judeţului Sibiu!

Mihai COLIBABA
    Trimite prin e-mail