joi, 24 mai 2012

Publicat la 5/24/2012 09:30:00 a.m. de Redacţie

GAL „Podişul Mediaşului” aşteaptă proiecte

Grupul de Acţiune Locală „Podişul Mediaşului” (GAL-PM) a lansat, săptămâna aceasta, sesiunea de cerere de proiecte pe Măsura 413 - Calitatea vieții și diversificarea economiei rurale.

Autor: Alex PÎNTEA

Concret, este vorba de finanţări nerambursabile către persoane fizice, instituții publice, societăți comerciale care vin cu proiecte ce pot fi implementate în regiune. „Sunt două măsuri de finanţare deschise în prezent. Este vorba de Măsura 322, care se referă la valorificarea patrimoniului cultural și natural, respectiv Măsura 313, componentele C și D, care se referă la încurajarea activităților turistice. Fondul total disponibil pentru sesiunea iunie este de 590.000 de euro. Proiectele finanțate se vor implementa obligatoriu în teritoriul Grupului de Acțiune Locală Podișul Mediașului și vor fi dezvoltate în concordanță cu direcțiile de dezvoltare identificate la nivelul teritoriului, așa cum sunt ele reflectate în Planul de Dezvoltare Locală, disponibil pe site-ul asociației noastre”, precizează Mirona Tăpălagă, Manager Program.

Misiune regională

Acest proiect finanţat din fonduri europene şi naţionale a fost lansat oficial în luna aprilie la Dumbrăveni. Prin GAL-PM vor fi acordate finanţări nerambursabile în valoare de peste două milioane de euro, pentru proiecte care vizează dezvoltarea rurală. GAL Podișul Mediașului este o organizație neguvernamentală cu misiunea de a participa la  programele de dezvoltare rurală durabilă şi de a conecta autorităţile publice cu reprezentanţii societăţii civile, ai sectorului economic privat şi ai comunităţilor locale.




    Trimite prin e-mail