vineri, 18 mai 2012

Publicat la 5/18/2012 03:44:00 p.m. de Anonim

Baschet: Gaz Metan Mediaş a câştigat finala mică a campionatului

Gaziştii s-au impus în cel de-al doilea meci al finalei mici contra Universităţii Mobitelco Cluj cu scorul de 77-75. În prima partidă, alb-negrii au câştigat fără drept de apel cu 95-75. În aceste condiţii, Gaz Metan şi-a adjudecat poziţia a treia a clasamentului Diviziei A la baschet masculin.

Autor: Alex PÎNTEA

Tehnicianul Ovidiu Teleabă a început partida din Sala Sporturilor “Horia Demian” în formula Ivan Tomeljak, Deven Mitchell, Tudor Jucan, Ivan Ivanovic şi Ionuţ Drăguşin. De partea cealaltă, Marcel Ţenter i-a trimis în teren pe Mihai Paul, Paul Chetreanu, Kyndall Dykes, Mihai Silvăşan şi Zoran Krtsanovic.

Sfert echilibrat

Niciuna dintre cele două formaţii nu a reuşit să înscrie în primul minut de joc, iar cel care a deschis tabela în minutul al doilea a fost pivotul Ionuţ Drăguşin. Replica formaţiei gazdă a venit însă în scurt timp, iar în scurt timp clujenii s-au distanţat la 13-8, apoi la 18-10, totuşi finalul sfertului a aparţinut formaţiei vizitatoare. În aceste condiţii, Universitatea Mobitelco a condus cu 20-19 după zece minute de joc.

Run Gaz Metan

Titus Nicoară a adus egalitatea pe tabelă la începutul sfertului al doilea şi clujenii s-au desprins din nou la 32-25. Au urmat trei minute de joc în care niciuna dintre formaţii nu a reuşit să marcheze. Tudor Dumitrescu a înscris apoi de la semidistanţă şi a dat startul unui parţial de 11-0 pentru formaţia vizitatoare, care a reuşit să întoarcă rezultatul de pe tabelă în favoarea sa. Cele două combatante au alternat apoi la conducere pe tabela de marcaj. La pauza mare s-a intrat cu avantaj minim pentru gruparea de pe Târnava Mare, scor 40-39.

Au ţinut aproape

Al treilea sfert a început cu patru puncte ale clujenilor ce au trecut din nou la conducere, 43-40, iar medieşenii s-au păstrat în permanenţă aproape, 43-42 şi 45-44. Ivanovic a punctat pentru a reechilibra balanţa la 45 de lungimi, însă trupa de pe Someş a reuşit din nou să se menţină cu un pas înainte, 49-48 după o aruncare din spatele semicercului a lui Craig Moore. Imediat a venit şi replica lui Chetreanu, care a dus scorul al 52-48, dar cu 6 puncte consecutive, oaspeţii au preluat din nou conducerea, 52-54. Zoran Krstanovic pentru Mobitelco şi Tudor Dumitrescu pentru Gaz Metan au înscris apoi câte trei puncte, astfel că la intrarea în sfertul decisiv clujenii au condus cu 61-60.

Au fost mai lucizi

În primele minute ale actului decisive, cele două combatante au mers cap la cap, 63-62 şi 65-64 după două libere transformate de Ivan Ivanovic. Cu trei minute înainte de final, elevii lui Ovidiu Teleabă se aflau la un singur punct în faţa adversarilor din Cluj Napoca, 69-70, dar egalitatea şi-a făcut din nou apariţia pe tabela de marcaj la 73-73 şi ulterior la 75-75. Următorul atac al clujenilor s-a încheiat cu o ratare a lui Kyndall Dykes, iar medieşenii au reuşit să înscrie, 75-77 cu 9 secunde rămase pe ceas. Pe final de confruntare, Titus Nicoară a fost eliminat, însă acelaşi Dykes a ratat cele două libere acordate, iar fluierul final venit la scorul de 75-77 a stabilit ocupanta poziţiei a treia a clasamentului Diviziei A de baschet masculin.
    Trimite prin e-mail