sâmbătă, 21 aprilie 2012

Publicat la 4/21/2012 09:43:00 a.m. de Anonim

Pregătiri pentru alegeri

Au început pregătirile pentru alegerile locale din luna iunie. Medieşenii vor vota în 42 de secţii, ca şi la alegerile pentru fotoliul de primar desfăşurate la sfârşitul anului 2009. Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 2 Mediaş şi-a început activitatea la mijlocul acestei săptămâni. Preşedintele a fost ales judecătorul Liviu Anchidin.

Autor: Alex PÎNTEA

Municipalitatea nu va face modificări la secţiile de votare. Astfel, locuitorii Mediaşului vor vota în aceleaşi secţii ca şi la alegerile locale de la sfârşitul anului 2009. La nivelul municipiului Mediaş şi a satului aparţinător Ighişul Nou vor funcţiona în total 42 de secţii de votare. Candidaturile pentru primărie şi Consiliul Local se pot depune până pe data de 1 mai.

Procedură standard

Pentru a nu îngreuna procesul electoral, municipalitatea a decis să nu facă modificări în ceea ce priveşte configuraţia secţiilor de votare. „Pentru alegerile locale din data de 10 iunie, medieşenilor le vor fi puse la dispoziţie, la fel ca şi la alegerile precedente, 42 de secţii de votare. În ceea ce ce priveşte arondarea străzilor, nu s-au efectuat modificări, doar au fost introduse străzile noi amenajate”, susţine Paula Mihălţan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş.

Afişate la Primărie

Pentru ca medieşenii să ştie fiecare unde poate să voteze, la intrarea în clădirea Primăriei din Piaţa Corneliu Coposu a fost afişată o publicaţie cu toate secţiile de votare şi străzile aferente. „Menţionăm faptul că medieşenii pot consulta delimitarea secţiilor de votare la Centrul de Informare şi Documentare din cadrul Primăriei Mediaş”, mai spune Paula Mihălţan. Deocamdată, un lucru este cert: din 44.169 de persoane recenzate la ultima numărătoare în municipiul Mediaş, au drept de vot... 50.500 de medieşeni.

Şi-a început activitatea

La mijlocul acestei săptămâni şi-a început activitatea Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 2 Mediaş. În funcţia de preşedinte al acestuia a fost ales judecătorul Liviu Anchidin. Alţi doi judecători medieşeni se vor ocupa de oraşele Dumbrăveni şi Copşa Mică. Judecătorul sibian Ilie Verza a fost ales, prin tragere la sorţi, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie al judeţului Sibiu, pentru alegerile locale din 10 iunie, iar judecătorul Alexandra Brebenel îi va fi locţiitor.
    Trimite prin e-mail