joi, 5 aprilie 2012

Publicat la 4/05/2012 08:31:00 p.m. de Redacţie

Invitaţie la Universitate

Mâinei este ultima zi în care tinerii din Mediaş şi din zonă pot participa la Săptămâna Porților Deschise organizată de Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu.


Autor: Aurelian LUNGU

Profesorii și studenții sunt pregătiți să întâmpine tinerii curioși, să le răspundă la întrebări, să le arate baza materială a facultăților și să îi ajute să experimenteze pentru câteva ore ce înseamnă să fii student ULBS. Până la ora 14.00, evenimentul se derulează simultan în toate cele nouă facultăți sibiene și vizează prezentarea ofertei educaționale pentru anul universitar 2012-2013, vizitarea sălilor de curs și a laboratoarelor, precum și prezentarea activității de cercetare. Totodată, se vor prezenta programele internaționale derulate de către Universitate, precum și oportunitățile de studiu în străinătate.

Priorităţile noului rector

Zilele trecute, noul rector al ULBS, prof. dr. ing. Ioan Bondrea, şi-a anunţat echipa de prorectori şi priorităţile manageriale pentru perioada imediat următoare. El a subliniat că principalele preocupări sunt organizarea admiterii în anul universitar 2012/2013, pregătirea şi evaluarea ierarhizării şi clasificării domeniilor de licenţă, precum şi crearea unor şcoli doctorale. Toate acestea, în condiţiile în care noua conducere se aşteaptă la o scădere cu 20% a finanţării de bază oferite de Ministerul Educaţiei, respectiv o scădere cu aproximativ 15% a numărului de “boboci”. Clasificată ca universitate de cercetare şi educaţie, ULBS are la ora actuală 21.000 de studenţi.
    Trimite prin e-mail