luni, 23 aprilie 2012

Publicat la 4/23/2012 06:17:00 p.m. de Redacţie

Criza Gazului

Formaţia lui Cristian Pustai are mare nevoie de puncte în partida de astăzi cu Pandurii.
Autor: Alex PÎNTEA

Gaziştii joacă în această seară o partidă foarte importantă pentru configuraţia clasamentului Ligii I. Un succes în partida contra formaţiei lui Petre Grigoraş ar aduce puţină linişte în tabăra alb-negrilor, care de altfel traversează o perioadă foarte dificilă.

Orice punct contează

Penultima partidă a etapei cu numărul 27 pune faţă în faţă două formaţii cu obiective diferite în acest moment. Cu 39 puncte acumulate, Pandurii Tg. Jiu se pot gândi la primele şase poziţii ale clasamentului, în timp ce, de cealaltă parte, Gaz Metan este la un singur punct distanţă de zona minată. În aceste condiţii, pentru formaţia pregătită de tehnicianul Cristian Pustai o victorie ar fi foarte importantă. “Am mai spus-o şi o repet, orice punct contează în clasament. Suntem într-o situaţie dificilă în acest moment, venim după o înfrângere grea, aşa că un succes ar fi foarte bun pentru noi. Pandurii este o echipă bună, însă ne gândim că trebuie să facem totul pentru victorie”, mărturiseşte Pustai.

La scor de neprezentare

La începutul acestei săptămâni, Mediaşul a pierdut cu scorul de 3-0 partida susţinută în deplasare cu Universitatea Cluj. Jucătorii lui Claudiu Niculescu au dominat clar prima repriză şi au marcat de două  ori. Mai întâi, Boştină a înscris cu capul în minutul 16, pentru ca în minutul 40 Grozav să majoreze scorul, după ce a fost deschis excelent de fostul gazist Hoban. În repriza secundă, au apărut şi ocaziile la poarta lui Bornescu, însă cei care au înscris au fost tot clujenii. În minutul 89, Drăghici a scăpat singur cu Pleşca şi l-a executat fără drept de apel.

Eliminaţi din Cupă

Gruparea de pe Târnava Mare a părăsit săptămâna trecută şi cea de-a doua competiţie în care era angrenată. După ce au pierdut prima manşă a semifinalei Cupei României la limită, cu 1-0, gaziştii au început partida de la Mediaş în jumătatea dinamoviştilor. În minutul 6, Bawab a ratat o lovitură de pedeapsă, după ce a încercat a încercat să înscrie printr-o scăriţă. Peste doar două minute, Ciprian Petre a executat o lovitură de colţ, iar Zarko Markovici a înscris cu capul. În minutul 57, Dinamo a reuşit să egaleze prin Dorel Stoica, care a profitat de o respingere în faţă a lui Pleşca. Issa Ba a adus din nou Gazul în avantaj în minutul 80 printr-o execuţie spectaculoasă, iar formaţia s-a impus cu 2-1, însă nu a fost suficient pentru a accede în finală.
    Trimite prin e-mail