sâmbătă, 21 aprilie 2012

Publicat la 4/21/2012 07:00:00 p.m. de Redacţie

Bibliotecarii, sărbătoriţi şi la Mediaş

Ziua Naţională a Bibliotecarului va fi marcată şi în acest an în municipiul Mediaş. Manifestarea se va desfăşura luni, la sediul Bibliotecii Municipale “Stephan Ludwig Roth” şi va fi organizată de către Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret împreună cu Biblioteca Județeană “ASTRA” Sibiu.

Autor: Alex PÎNTEA

Ea va cuprinde mai multe filme de prezentare a proiectelor Biblionet Sibiu şi Mediaş, dar şi un film documentar despre cercurile literare din Mediaşul secolului al XX-lea. De asemenea, va fi prezentat un material care vizează exemple de bune practici în cercetarea bibliografică şi unul care se referă la modalitățile de formare a atitudinii elevilor față de lectură. Totodată participanţii vor putea admira două expoziţii, una cu tema „Suveniruri şi lectură de la magazinul ANTIC”, respectiv o expoziție de icoane şi calendare cu tema „Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruință”, prezentată de bibliotecarul Doina Florea.

Dublă semnificaţie

Pentru instituţia de cultură medieşeană, aniversarea din acest an coincide cu împlinirea a cinci ani de existenţă într-un sediu nou şi modern. „Ziua de 23 aprilie are o semnificație aparte şi datorită faptului că sărbătorim Ziua Naţională a Bibliotecarului. De aceea, ne propunem ca discuţiile să fie pe tema exemplelor de bună practică în bibliotecile sibiene și imaginea bibliotecarului din județul Sibiu”, au explicat organizatorii manifestării.



    Trimite prin e-mail