luni, 5 martie 2012

Publicat la 3/05/2012 02:46:00 p.m. de Redacţie

Pe drumul cel bun şi în 2012! Pentru al doilea an consecutiv, Meditur este serviciul public cel mai apreciat de medieşeni

Societatea Meditur este în plin proces de modernizare a sistemului de achiziţionare a titlurilor de călătorie. Astfel, vor fi montate în municipiu automate de unde se vor putea cumpăra bilete şi carduri digitale, iar în mijloacele de transport în comun au fost deja instalate puncte de validare a acestora. Totodată, operatorul de transport local şi-a îmbogăţit parcul auto şi va continua să facă acest lucru şi în 2012.

Despre ce a însemnat 2011 pentru operatorul de transport local, dar şi despre planurile pentru 2012, Monitorul de Mediaş a stat de vorbă cu Dan Voinea, directorul general al societăţii Meditur.

„Scopul nostru declarat este acela de a reduce poluarea
şi astfel de îmbunătăţire a vieţii tuturor”, reaminteşte
directorul general al Meditur, Dan Voinea
Reporter: Care a fost anul trecut prioritatea zero pentru societatea pe care o conduceţi?
Dan Voinea: Prioritatea zero a reprezentat-o achiziţia sistemului de ticketing. Acesta presupune nu doar o gestiune mai bună a biletelor şi abonamentelor, ci aduce după sine şi o serie de date statistice privind fluxurile de călători, frecvenţa acestora, necesitatea suplimentării cu mijloace de transport în comun la anumite ore, monitorizarea trecerii prin staţii a mijloacelor de transport la orele din program.

Ticketing electronic, din vară

Reporter: Ce ne puteţi spune despre noul sistem de ticketing electronic ? De ce este el necesar ? În ce stadiu se află acest proiect ?
Dan Voinea: Implementarea proiectului este ceva mai anevoioasă şi mai costisitoare decât am presupus iniţial. Estimăm că primele probe le vom face undeva în lunile iulie – august 2012. Până atunci se va face organizarea birourilor, montarea distribuitoarelor de bilete, instructajul personalului şi a colaboratorilor şi multe altele.

Reporter: Anul trecut aţi reuşit să îmbogăţiţi parcul auto al societăţii. Vă propuneţi să faceţi acest lucru şi anul acesta ?
Dan Voinea: Bineînţeles, aceasta este o constantă a fiecărui an. Doresc să fac precizarea că nu va fi atât o îmbogăţire, ci mai degrabă o înnoire, în sensul că în urma casării a zece mijloace de transport cu anii de fabricaţie 1978 – 1985, vom achiziţiona alte mijloace de transport. Meditur are drept obiectiv principal furnizarea de servicii de calitate şi asigurarea unui mediu ambiental plăcut şi confortabil pe durata călătoriei. În acest sens, în anul 2011 a continuat seria de investiţii realizată cu fonduri de la bugetul local fiind achiziţionate un microbuz, opt autobuze - dintre care două autobuze interurbane cu 60 de locuri - şi patru troleibuze.

Solicitări rezolvate

Reporter: Ştiu că aţi suplimentat numărul de staţii pe raza municipiului Mediaş. Care a fost motivaţia acestei decizii?
Dan Voinea: Suplimentarea numărului de staţii a venit ca un răspuns la unele solicitări ale cetăţenilor. Am monitorizat fluxul de călători în zonele în care erau cerute aceste staţii, iar acolo unde era vădită eficienţa, le-am înfiinţat, în prima fază ca staţii facultative.

Reporter: Ce alte proiecte mai aveţi pentru anul în curs ?
Dan Voinea: Dorim ca în anul 2012 să mai realizăm circa 1.000 de metri pătraţi de pavaj în curtea interioară. Totodată, dorim să reorganizăm total locurile de parcare din incinta societăţii, să refacem reţeaua perimetrală de iluminat şi să reabilităm staţia de redresare a curentului electric pentru alimentarea troleibuzelor. Totodată, suntem preocupaţi să îmbunătăţim microclimatul la locurile de muncă din societate.

Reporter: Cu ce probleme se confruntă în acest moment societatea Meditur ?
Dan Voinea: Problema numărul unu, care este în acelaşi timp şi provocarea numărul unu pentru noi, este aceea a inducerii într-o măsură cât mai mare în rândul cetăţenilor a necesităţii utilizării într-o măsură cât mai mare a transportului public de călători. Scopul nostru declarat este acela de a reduce poluarea şi astfel de îmbunătăţire a vieţii tuturor.

Performanţă
295
de mii de lei este profitul obţinut de Meditur în 2011

Profitul, reinvestit în cumpărarea de noi mijloace de transport

Reporter: Cum aţi caracteriza relaţia cu Primăria Mediaş şi Consiliul Local ?
Dan Voinea: Relaţia cu Primăria şi Consiliul Local Mediaş o consider foarte bună. Probabil şi rezultatele obţinute - şi mă refer aici la profitul semnificativ, reinvestit integral în achiziţia de mijloace de transport, respectiv gradul de mulţumire a populaţiei care ne clasează al doilea an la rând pe locul întâi între serviciile publice - au condus la o încredere reciprocă.

Teodor NEAMŢU | primar Mediaş: „Am preferat să mă deplasez cu un mijloc de transport în comun pentru a vedea modul în care se comportă noile achiziţii ale Meditur. Sunt mulţumit de confortul şi condiţiile de călătorie. Societatea se află pe un trend ascendent, iar Consiliul Local sprijină acest lucru, pentru a asigura cetăţenilor condiţii optime de călătorie. Vom continua cu investiţiile la Meditur, pentru a continua procesul de modernizare al societăţii şi pentru a extinde activitatea acesteia pe întreaga zonă de nord a judeţului Sibiu.”
    Trimite prin e-mail